0 comments

Băsescu: „Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar …” / Ce spune fostul președinte despre o eventuală moțiune de cenzură

by on 31 mai 2019
 

”Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar… Problema este dacă se poate”, spune fostul președinte Traian Băsescu, acum președinte de onoare al Partidului Mișcarea Populară.

Ce scrie Băsescu pe Facebook:

”Până una alta avem PNL-USR-PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură. Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD lucrurile nu vor sta mult mai bine.

Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu).

Mă gândesc şi la faptul că o eventuală moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD-ALDE la guvernare. Pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare moşit de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL-USR-PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură.

Singura problemă este dacă se poate.

După succesul PNL şi USR-PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă.

PS – 1. Atenţie, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României.

2. În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.”