0 comments

BenQ W1600UST Review – Proiector Ultra Short Throw pentru home cinema

by on 28 martie 2018
 

BenQ W1600UST este un proiector de tip ultra short throw cinema, care ofera o rezolutie nativa de 1920 x 1080 pixeli. Acesta poate afisa o imagine cu o diagonala de 2.54m la o distanta de 17cm de perete.

Asadar, avem o rata de aproape 0.23 pentru diagonala proiectata si distanta necesara intre proiector si perete. Pentru sunet, acesta utilizeaza Waves Audio, dar evident se pot conecta si boxe. Daca doriti, puteti face zoom in imagine de maxim 1.3x, in cazul in care aceasta nu este corespunzatoare.  Ca design, avem parte de o carcasa cu aspect lucios de culoare alba si inca un plastic de culoare aurie, acesta fiind gandit sa se integreze bine in orice sufragerie si sa ofera un aspect premium.

In partea superioara, regasim lentila de tip ultra short throw, iar sub acest asamblu exista trei LED-uri care ne indica starea lampii, temperatura si daca este on sau off. In partea din spate gasim conectivitate cat cuprinde. Proiectorul are doua mufe D-sub, mufe pentru RCS Composit, doua HDMI, doua jackuri pentru audio in, un jack pentru audio out, o mufa USB mini si o mufa RS232. In interior regasim si doua difuzoare care au cate 10W putere. Daca ai nevoie de un proiector portabil, acesta nu este cea mai buna alegere, deoarece cantareste 6.2KG si are dimensiuni destul de mari.

Lampa este de tip DLP si are o putere de 3300 ANSI Lumen. Rata de contrast este de 13000:1, iar imaginea Full HD arata extrem de bine. Functia Smart Eco ofera un balans perfect intre luminozitatea produsa, calitatea imaginii si durata de viata pentru lampa.  Desi pare un proiector ca oricare altul, acesta ofera o calitate surprinzator de buna a imaginii. Culorile sunt pline de viata, imaginea in miscare este fara blur, asa ca per total, toata imaginea redata arata foarte bine si nu am simtit nevoia de o rezolutie mai mare de Full HD.  BenQ W1600UST costa in jur de 7700LEI.