0 comments

BenQ W1700 Review – Proiector 4K HDR cu o abordare ingenioasa si pret sub media categoriei!

by on 1 februarie 2018
 

BenQ a anuntat spre sfarsitul anului trecut o noua serie de proiectoare home cinema; dintre toate modele prezentate cel care a reusit sa iasa cel mai mult in evidenta este modelul Benq W1700.

BenQ W1700 ne aduce calitate 4K HDR a imaginii la un pret de numai 2500$. Desi pentru unii poate parea mult, in realitate proiectorul este ieftin daca il comparam cu modelele care depasesc suma de 5000$. Este surprinzator faptul ca BenQ au reusit sa ofere 4K in acesti bani, deoarece restul producatorilor, desi ofera proiectoare 4K, acestea folosesc in realitate pixel shifting, care nu este acelasi lucru cu 4K nativ, si evident calitatea imaginii este mai slaba.

Asadar Benq W1700 reproduce rezolutia de 8.3MP la un pret accesibil. Dar sa vedem cum au reusit sa ajunga la aceasta performanta. Am putea spune ca W1700 nu este proiector 4K nativ deoarece utilizeaza un chip Texas Instruments care are o rezolutie nativa de 1920 x 1080 pixeli. Dar proiectorul nu foloseste pixel shift, care poate degrada imaginea. Proiectoarele de tip DLP functioneaza reflectand lumina prin zeci de oglinzi minuscule, rezolutia 4k fiind realizabila cu un chip Full HD prin mutarea oglinzilor in patru pozititii diferite atat de rapid incat ochiul nu percepe, rezultatul final fiind o imagine destul de clara. Proiectorul este echipat cu o lampa care ofera 10.000 de ore de utilizare in modul ECO sau 4000 de ore in modul Standard.

Puterea lampii este de 2200 ANSI Lumens cu un contrast de 10.000:1. Deasupra lentilei regasim ajustarea pentru focus si zoom. Iar mai in spate avem butoanele pentru control. Tot pe spate regasim doua intrari HDMI, o intrare si  o iesire audio pe jack, un port USB 2.0 si un mini USB, o mufa VGA, una RS-232 si un trigger de 12v. Pentru racire Benq W1700 dispune de grile mari si de un ventilator destul de silentios. La pachet primim si o telecomanda iluminata. Am testat proiectorul utilizand un player bluray si filmul documentar Planet  Earth 2, dar si Deadpool. Imaginile arata foarte bine, iar pentru un home cinema este excelent. Ne-a surprins in mod placut si asteptam cat mai mult continut HDR pentru a ne putea bucura la maxim de acest proiector.