0 comments

Bode: Asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul / În aceste situații, nu avem nimic de negociat

by on 30 martie 2021
 

Ministrul de Interne, Lucian Bode anunță marți că autoritățile vor avea „toleranță zero” față de orice abatere de la lege și că protestele din ulimele zile sunt „o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii”.

“Nu pot accepta ca manifestările unor grupuri de oameni, sub pretextul “liberei exprimări”, să pună în pericol viața și sănătatea celorlalți. În aceste situații, nu avem nimic de negociat! Am aplicat și vom aplica legea de fiecare dată, iar cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere. Față de cei care nu au înțeles încă acest lucru, în ultimele 24 de ore au fost aplicate la nivel național aproximativ 1200 de sancțiuni și amenzi în valoare de circa 800.000 lei”, a scris Lucian Bode pe Facebook.

Ministrul de interne mai spune că românii au dreptul la liberă exprimare, dar că nu trebuie să pună în pericol viața celorlalți.

„În România dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituție. A fost plătit cu sânge la Revoluția din ‘89. Protestele din aceste zile sunt expresia acestui drept, fără îndoială, dar acesta a fost greșit înțeles de către cei care au ales să se exprime violent. Din nefericire, acest lucru poate să atragă în derizoriu toate eforturile de până acum ale autorităților și implicit ale majorității românilor responsabili”, subliniază ministrul de Interne.