0 comments

Budăi îi răspunde lui Mureșan: România nu își putea depune candidatura pentru sediul Autorității Europene a Muncii după ce a condus negocierile pentru înființarea acesteia

by on 10 mai 2019
 

​Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi răspunde lui Siegfried Mureșan, susținând că România nu-și putea depune candidatura pentru a găzdui sediul Autorității Europene a Muncii(AEM) deoarece deține președinția rotativă a Consiliului UE, în mandatul căreia s-a înființat acest organism.

”Statul care asigură Președinția Consiliului Uniunii Europene nu poate înclina balanța în situații care l-ar favoriza față de celelalte state membre. Așadar, România nu își putea depune candidatura pentru a găzdui sediul Autorității Europene a Muncii (ELA), după ce a condus negocierile între Statele Membre ale Uniunii Europene, dar și cu Parlamentul European, pentru adoptarea Regulamentului de înființare a acestei autorități”, a scris vineri, pe Facebook, ministrul Muncii Marius Budăi.

Siegfried Mureșan a acuzat vineri Guvernul că nu a depus candidatura pentru a găzdui Autoritatea Europeană a Muncii (ELA) și i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să dea explicații în acest sens, acuzând guvernul PSD-ALDE că nu este capabil să obțină nimic pentru România. Mureșan spune că i-a cerut guvernului în mai multe rânduri să depună o candidatură serioasă pentru ca România să găzduiască AEM.