0 comments

Calculele lui Tăriceanu: Pe un ţintar făcut cu parlamentarii din toate partidele, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece

by on 28 august 2020
 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, că aşa cum se prezintă astăzi lucrurile în Parlament, moţiunea de cenzură, ce urmează să fie votată luni, va trece.“Astăzi, pe un ţintar făcut cu parlamentarii din toate partidele, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece”, a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, noul guvern va trebui să fie unul condus de un premier tehnocrat şi va trebui să aibă o structură suplă, cu puţine ministere, misiunea Executivului fiind organizarea corectă a alegerilor.

“Soluţia pe care o văd în continuare este de un guvern care să gestioneze o criză politică şi care va trebui să aibă ca principală misiune organizarea corectă a alegerilor. Am auzit formula de uniune naţională, ori guvern de uniune naţională presupune o negociere între toate partidele din Parlament. Păi, trec alegerile până se termină negocierile. Deci, trebuie un guvern condus de un tehnocrat, cu miniştri apolitici, cu o formulă restrânsă de guvern, cu un număr mic de ministere şi care va avea misiunea de organizare corectă a alegerilor”, a spus liderul ALDE, citat de Agerpres.