0 comments

Când se lansează Huawei Mate 30? Ar putea fi ultimul telefon cu Android – Playtech.ro

by on 12 august 2019
 

Pentru finalul de an, Huawei pregătește Mate 30 și Mate 30 Pro. Acum avem și o dată neoficială de lansare. În caz că mai era loc de surprize, ei bine, compania va miza, din nou, pe camere foto. Iar sistemul de operare a fost deja prezentat în variantă demo.

În urma ultimelor declarații ale lui Donald Trump, președintele SUA, situația Huawei e mai incertă ca niciodată. E foarte probabil că va păstra relația comercială cu Google. În egală măsură, în războiul dintre America și China nimic nu e cert. Oricum ar fi, Huawei Mate 30 va avea Android Q. Totodată, ar putea fi și ultimul smartphone al companiei care să se bucure de tot suportul pentru acest sistem de operare.

Când se lansează Huawei Mate 30

Cand se lanseaza Huawei Mate 3src

Cand se lanseaza Huawei Mate 3src

O dată neoficială de lansare ar fi fost dată de Dr. Wang Chenglu, președinte Huawei Consumer Business Software. Astfel, telefonul ar fi prezentat pe 19 septembrie în Europa. Informația a fost difuzată publicului de către o publicație din Rusia. Implicit, ar fi vorba de Mate 30 și Mate 30 Pro.

Noile telefoane Huawei vor rula Android Q cu interfața EMUI 10. Aceasta a fost prezentată recent. Nu sunt schimbări majore, doar mici ajustări la nivelul pictogramelor și interacțiunii. Dacă vei alege să folosești telefonul prin gesturi, s-ar putea ca interacțiunea să fie un pic prea familiară cu ce-a făcut Apple pe iPhone.

Dincolo de interfață, Huawei Mate 30 Pro va avea procesorul Kirin 990 dezvoltat de companie. Acesta va beneficia și de modem 5G, în competiție directă cu Galaxy Note 10 Plus 5G. Huawei Mate 30 Pro ar avea un ecran de 6,7 inci cu rată de refresh de 90 Hz, iar producătorul este BOE din China. Așa cum a mai făcut pe alte telefoane, producătorul ar oferi un încărcător de 55 de wați pentru încărcare ultra rapidă și un scanner optic de amprentă integrat în ecran.

E posibil ca Mate 30 să fie disponibil și într-o versiune cu noul sistem de operare de la Huawei. Până să fie confirmată această variantă, schimbarea mai mare ar fi la camera foto. Senzorul principal ar fi unul de 40 megapixeli, mai mare decât ce oferă Samsung în noile sale telefoane. Asta ar însemna imagini mai bune realizate în condiții cu lumină proastă. Comparația de mai jos a fost publicată pe Twitter de Ice Universe.

Samsung vs Huawei senzor camera

Citeste stirea completa