0 comments

Canon EOS M50 Review – Camera ideala pentru incepatori si vloggeri!

by on 26 aprilie 2018
 

Canon EOS M50 este o camera mirrorless entry-level cu care Canon doreste sa acapareze piata de incepatori si vloggeri.

Desi Canon EOS M50 este compact, aceste dispune si de un vizor electronic plus un ecran articulat cu functie touch. Senzorul APS-C are o rezolutie de 24MP, iar montura pentru obiectiv este EF-M, asadar obiectivele EF-S nu vor fi compatibile cu acesta decat cu ajutorul unui adaptor. In interiorul aparatului avem cel mai nou procesor oferit de catre Canon, mai exact DIGIC 8, care de asemenea are suport pentru Dual Pixel Autofocus. Inca o noutate este posibilitatea de filmare la rezolutie 4K. Desi camera filmeaza 4K, acesta mai aplica un crop de 1.7x peste cel deja existent, asadar obiectivul 18-150 este echivalent 49-408mm, asadar devine un super zoom. In modul Full HD sau foto, obiectivul are echivalent 29-240mm.

Canon EOS M50 este primul aparat Canon care realizeaza poze RAW in format CR3. Functia Dual Pixel AF poate fi utilizata in modurile de filmare maxim 1080p si in modul foto. Senzorul este acoperit in proportie de 80% cu 99 de puncte de focalizare selectabile, o crestere semnificativa in comparatie cu generatia anterioara, care avea 49 de puncte. Daca utilizati obiectivul 18-150, 28mm macr0 sau 55-200mm, aveti posibilitatea de a selecta 143 de puncte. Eye Detection este o functie care focalizeaza automat pe zona ochilor, dar aceasta nu este disponibila decat in modul single focus. In interiorul camerei se regaseste acum un giroscop care transmite informatiile catre obiectiv si care controleaza stabilizarea.  Sensing IS combina stabilizarea optica cu cea electronica pentru a oferi o imagine mai clara, fara tremurat.

Designul este o combinatie intre modelul M100 si M5. Canon EOS M50 are un singur buton de tip scroll, ca la M100, si un vizor electonic cu hotshoe ca la modelul M5. Camera este usoara, aceasta cantarind doar 350g fara obiectiv. Desi constructia este din palstic, aparatul este bine inchegat si rigid. Ecranul LCD este articulat si poate fi rasucit, astfel devenind perfect pentru poze selfie sau vlogging. Desi camera are un port micro USB, aceasta nu poate fi incarcata decat cu ajutorul chargerului original.

Bateria LP-E12 este identica cu cea din M100 si ofera o autonomie de 235 de fotografii, cu 60 mai putine decat M100, totusi exista un mod Eco care prelungeste durata de viata a bateriei pana la 370 de cadre. Rezolutia senzorului de 24MP  este un standard pe camerele APS-C de la Canon, dar  diferenta o face procesorul Digic 8, cel putin pentru procesarea pozelor de tip JPEG. Calitatea pozelor si a clipurilor este buna, suntem multumiti de rezultate. Imaginile arata foarte bine chiar si la ISO 6400, iar pe viitor Canon sigur va face progrese si mai mari pe zona de mirrorless.