0 comments

Cât de mult ar trebui să mănânce cățelul meu?

by on 3 mai 2023
 

De la minimizarea potențialului de obezitate până la optimizarea funcției imunitare, nutriția adecvată este esențială pentru fiecare etapă de dezvoltare a unui pui! De aceea, este important să vă asigurați că cumpărați cea mai bună hrană pentru căței pentru cățelușul, astfel încât să poată crește pentru a fi mari și puternici. Comandă de aici hrană pentru căței, din zeci de oferte săptămânale!

Ratele de creștere pentru căței variază în funcție de rasă și implică un proces complex de interacțiuni între genetică, nutriție și mediu. Nutriția adecvată este esențială pentru sănătatea și dezvoltarea cățeilor, indiferent de rasă, și influențează direct sistemul imunitar și compoziția corporală a acestora.

Părinții nou-născuților sunt obsedați de a-și hrăni bebelușii. Copilul meu primește suficientă mâncare? Prea mult? Cum pot spune? Și părinții de căței sunt exact la fel! Sunt multe de învățat despre cât de mult ar trebui să-ți hrănești cățelul după ce a fost înțărcat de la pieptul mamei sale.

Câtă mâncare ar trebui să ofer cățelului?

Pentru început, este esențial să vă uitați la ghidul de hrănire a cățelului, indiferent de punga de hrană pe care alegeți să o utilizați. Alimentele sunt formulate pentru a furniza o anumită cantitate de nutrienți per cantitate de hrană. De exemplu, o mâncare bine formulata, care are mai multe calorii, va avea adesea o densitate mai mică de nutrienți. Acesta nu este un lucru rău, ci îi împiedică pe căței să consume prea mult calciu și fosfor, dar suficiente calorii dacă sunt mai activi.

Un aliment bine formulat, care are mai puțină energie, va trebui să ofere mai mulți nutrienți în raport cu densitatea energetică a alimentelor. Acest lucru este, de asemenea, bun și asigură că puii cu cerințe energetice mai mici consumă suficienti nutrienți.

Cât de mult să hrănești un cățel în funcție de rasă

Câtă hrană ar trebui să mănânce un cățel este o întrebare cu o mulțime de variabile. Cea mai mare variabilă este rasa – diferitele rase au cerințe calorice zilnice diferite datorită metabolismului și nivelului de activitate care pot varia în funcție de rasă.

De asemenea, diferite rase cresc în ritmuri diferite. Cerințele lor energetice cresc și scad la ritmuri diferite. De exemplu, un chihuahua va fi matur înaintea unui mare danez”, spune el. „În plus, un chihuahua va mânca, desigur, mai puțin decât un dog german. Cățeii care sunt mai activi vor avea nevoie de mai multă energie decât cățeii mai puțin activi.

Dacă hrănești animalul tău de companie cu hrană comercială pentru căței, specialiștii recomandă, în general, să începi cu cantitatea recomandată de hrănire menționată pe ambalaj.

Cât de mult să hrănești un cățel pornind de la greutate

Asigură-te că nu hrănești în exces cățelul. O regulă de bază bună spune să dai câinelui aproximativ 75% din cantitatea de mâncare pe care o mănâncă. Cu alte cuvinte, hrănește-l cu 25 la sută mai puțin decât dacă l-ai lăsa să mănânce până s-a săturat. Scopul este să-i țină puțin foame.

Există câteva motive pentru aceasta. În primul rând, știm din cercetări și din experiență îndelungată că adesea câinii de rase mai mari care sunt suprahrăniți/supraponderali în timp ce au fost pui dezvoltă mai multe probleme ortopedice decât cățeii care au fost ținuți la o greutate mai adecvată. Pe scurt, menținerea lor la capătul mai subțire al intervalului normal de greutate (în special rasele mai mari) în timp ce sunt căței, îi va menține mai sănătoși pentru toată viața.

Al doilea motiv pentru a se hrăni în acest fel este o chestiune mai practică: câinii sunt mai ușor de motivat cu recompense, la dresaj, dacă le este puțin foame.

Cât de des să-ți hrănești cățelul

Odată ce ai determinat cantitatea zilnică de hrănire, poți crea un program de hrănire a cățelului. Cățeii au nevoie de mulți nutrienți și energie. Din acest motiv, când cățeii sunt mai tineri și intră în stadiile critice de creștere, împărțirea hranei zilnice în porții mai mici și mai frecvente, permite ca o cantitate mai mică de hrană să treacă prin sistemul lor. Acest lucru îi face mai ușor să digere și să absoarbă nutrienții. O modalitate ușoară de a împărți hrana cățelușului este să iei cantitatea totală zilnică de hrană și să o împarți în multe mese pe care intenționezi să i le dai animalului.