0 comments

Cat de performante vor fi cipurile ARM pentru Mac, fata de procesoarele Intel – Dojotech.ro

by on 22 iunie 2020
 

Cat de performante vor fi cipurile ARM pentru Mac, fata de procesoarele Intel

La viitorul eveniment WWDC 2020 al Apple, compania din Statele Unite si-ar putea dezvalui intentia de a lansa computere Mac cu cipuri bazate pe ARM.

Cu toate acestea, exista o ingrijorare legitima cu privire la ce performanta vor avea aceste cipuri ARM fata de procesoarele Intel folosite in computerele Mac de circa un deceniu. Se pare ca nu avem motive de ingrijorare.

De fapt, cipurile ARM ale companiei Apple din Statele Unite sunt mai performante decat procesoarele Intel. Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, el crede ca cipurile ARM ale companiei Apple ar putea oferi Mac-urilor o crestere a performantei de 50%, daca nu chiar de 100%, fata de performanta oferita de procesoarele Intel.

In trecut, au fost efectuate teste in urma carora s-a constatat ca procesoarele mobile din seria A ale Apple bazate pe ARM au reusit sa depaseasca performanta procesorului Intel folosit in MacBook Air, asa ca noile informatii nu ar trebui sa fie prea surprinzatoare.

Acestea fiind spuse, performanta este doar un factor de care trebuie sa se tina cont atunci cand trebui sa te decizi daca sa treci la acele cipuri pe Mac.

De asemenea, exista si problema compatibilitatii Apple, cu siguranta existand aplicatii Mac care nu sunt compatibile cu procesoarele ARM. In orice caz, tratati aceste informatii cu o doza de precautie pentru moment, va trebui sa asteptam lansarea oficiala pentru o comparatie exacta si pentru informatii mai clare.

Intre timp, au circulat informatii neoficiale conform carora compania Apple din Statele Unite s-ar putea sa nu anunte noi echipamente la WWDC 2020, dar asta nu inseamna neaparat ca nu va anunta planurile de tranzitie la acele cipuri performante pe Mac. Ce parere ai despre asta? Crezi ca cipurile ARM ale companiei americane Apple vor fi problematice pentru Mac, fata de procesoarele Intel?

Citeste stirea completa