0 comments

Ce dispozitive vor integra noul cip Amazon – Dojotech.ro

by on 27 septembrie 2020
 

Ce dispozitive vor integra noul cip Amazon

Compania Amazon din Statele Unite a dezvaluit un nou cip. Acesta este proiectat in colaborare cu compania MediaTek din Taiwan si va fi integrat in unele dispozitive viitoare. Acest nou cip creat in colaborare cu MediaTek va aduce imbunatatiri pe unele dispozitive.

Amazon a prezentat cipul AZ1 Neural Edge, iar acesta va accelera capacitatea asistentului virtual Alexa de a raspunde la intrebari si solicitari, intr-un timp cu sute de milisecunde mai scurt.

Compania a construit acest modul impreuna cu MediaTek, iar acest cip va permite recunoastere neurala a vorbirii on-device pentru noile dispozitive.

Acest cip este incorporat in noile boxe inteligente Echo si Echo Dot, dar si in ecranul inteligent Echo Show 10, desi doar Echo si Echo Show 10 au suficienta memorie pentru a accepta toate functiile neurale la care a lucrat Amazon.

Noul cip va fi incorporat si in alte produse din gama Echo in viitor. Dispozitivele anterioare ale Amazon fara AZ1 trimit atat sunetul, cat si interactiunea, in cloud pentru a fi procesate, iar apoi sunt trimise pe dispozitiv.

Dar noua boxa inteligenta Amazon Echo si ecranul inteligent Echo Show 10 pot procesa sunetul chiar pe dispozitiv, iar astfel se reduce durata de timp necesara pentru a veni cu un raspuns.

Si, in ciuda modului in care aceste dispozitive iti proceseaza solicitarile si intrebarile, modul in care poti vedea istoricul vocii si solicitarile in aplicatia Alexa nu se schimba.

Compania Amazon din Statele Unite sustine ca aceste beneficii de latenta vor fi disponibile mai intai in limba engleza in SUA, dupa care vor fi extinse si pentru alte limbi in viitor.

Acest parteneriat dintre companiile Amazon si MediaTek e similar cu parteneriatul dintre Microsoft si Qualcomm pentru cipul SQ1 realizat pentru Surface Pro X.

Citeste stirea completa