0 comments

Ce tehnologie noua de ecran pregateste Apple pentru iPhone-uri – Dojotech.ro

by on 30 octombrie 2019
 

Ce tehnologie noua de ecran pregateste Apple pentru iPhone-uri

Se zice ca compania Apple din Cupertino pregateste o tehnologie noua de ecran pentru iPhone-urile sale, dar nu are legatura cu tehnologia OLED, cu refresh-ul sau alte chestii de genul asta.

Displayurile touchscreen sunt o interfata comuna pentru marea majoritate a dispozitivelor mobile, cum ar fi smartphone-urile. In viitor, iPhone-urile de Apple ti-ar putea permite sa simti la atingere ceea ce este afisat pe ecran.

Piata smartphone-urilor este una matura. Prin urmare, cu fiecare lansare de telefoane noi, producatorilor le este din ce in ce mai dificil sa vina cu inovatii si cu tehnologii noi.

In schimb, apar mai ales imbunatatiri ale caracteristicilor existente, cum ar fi camere de calitate mai buna, camere mai inteligente si asa mai departe.

Acestea fiind spuse, intr-un brevet recent descoperit, aflam ca compania Apple din Statele Unite ar putea avea o idee pentru un ecran revolutionar de iPhone, ecran care ar permite utilizatorilor sa simta texturile la atingere, printr-o noua tehnologie.

Ceea ce inseamna este ca, daca te uiti la un obiect pe ecranul iPhone-ului Apple, in teorie s-ar putea imita textura acelui obiect, cum ar fi lemnul, metalul si nu numai.

Nu e clar ce intrebuintari practice ar avea un astfel de display, dar ideea e fara indoiala una inedita. Compania Apple din Statele Unite a incercat in trecut sa vina cu tehnologii de displayuri mai interesante pe iPhone-uri, cum ar fi 3D Touch – un ecran sensibil la presiune.

Cu toate acestea, 3D Touch nu prea a avut succes, ceea ce a convins compania Apple sa renunte la aceasta caracteristica pentru iPhone-urile sale din 2019.

Am auzit ca compania Apple din Cupertino ar putea aduce si tehnologia de ecran ProMotion a lui iPad Pro pe iPhone-urile din 2020, tehnologie care va aduce refresh de 120Hz, dar asta ramane de vazut.

Citeste stirea completa