0 comments

Cea mai importantă componentă a computerului tocmai sa îmbunătățit – IT – ProRally.ro

by on 19 septembrie 2020
 

Când mi-am construit primul computer așa cum mi-am dorit, majoritatea oamenilor mi-au spus să nu mă zgârcesc pe placa video. Asta a fost acum peste zece ani. În 2020, Nvidia, cel mai mare producător de plăci grafice din lume, a anunțat un nou model. Dar acum nu este vorba doar de jocuri video.

În urmă cu aproape doi ani, Nvidia a anunțat o nouă serie de plăci video: RTX 20. Până acum a lansat plăci video, dar din 2018 a dus-o la un nou nivel când vine vorba de modul în care percepe lumea jocurilor video. . Trăsătura importantă de atunci a fost „trasarea razelor”. Și, în esență, este modul în care un obiect digital este generat cât mai aproape posibil de corespondent în realitate, în funcție de modul în care lumina interacționează cu acesta. Ideea nu era nouă, dar până atunci nu era folosită în aplicații în timp real.

În 2020, Nvidia a anunțat seria RTX 30 cu promisiunea că performanța este mai mare decât oricând – apropo -, dar și că este cea mai mare evoluție de la o generație la alta. La momentul anunțului oficial, directorul Nvidia a anunțat că Fortnite, un joc fenomenal acum, primește suport RTX ray tracing în timp real, care ar trebui să ducă la o experiență de joc mai captivantă ca niciodată. Și, în esență, toate jocurile video migrează la așa ceva: o experiență cinematografică și mai aproape de ceea ce există în realitate, chiar dacă vorbim despre produse create de la zero de către graficieni, arhitecți, programatori. . În același timp, Call of Duty: Black Ops Cold Ware va putea profita de toate aceste spectacole.

Cu toate acestea, lumea plăcilor grafice nu mai este dedicată doar jocurilor video. Dar industria primește multă atenție, așa că despre asta trebuie să vorbesc în prima fază.

Pentru aceste produse de divertisment, Nvidia oferă, prin seria RTX 30, câteva îmbunătățiri hardware de remarcat. Acestea sunt, în primul rând, memoria GDDR6X, cea mai rapidă din lume în acest moment, a doua generație de nuclee RT și de două ori mai puternică decât precedentele, a treia generație de nuclee Tensor cu viteze și o eficiență sporită pentru tehnologiile bazate pe informații. artificiale, dar și multiprocesoare noi pentru streaming. Și, desigur, jocurile 4K tocmai au devenit mai accesibile tuturor, pe măsură ce așteptăm și visăm jocuri 8K nu prea departe.

Când vine vorba de streaming, care a devenit o industrie cu aproximativ 20 de milioane de creatori de conținut și sute de milioane de spectatori, noua generație de plăci grafice permite fluxurilor să facă o casă de studio cu performanțe cât mai aproape posibil. de ce – s-ar încadra într-un mediu profesional. Vorbim aici despre îmbunătățirea calității microfonului, a camerei web, dar și suprimarea zgomotului de fond și întreținerea automată a cadrului camerei sau creșterea fluxului video cu efecte aplicate în timp. real.

Dintre toate anunțurile Nvidia care au venit cu seria RTX 30, am observat unul special. Acesta este Omniverse Machinima și s-ar putea ca numele să nu însemne prea mult, dar scopul aici este să creezi o nouă formă de artă. Deocamdată este în versiune beta, dar scopul este să puteți lansa momente cinematografice și artistice din jocurile video. Astfel, Omniverse Machinima facilitează această lucrare, cu un nou instrument și un motor de vizualizare trasat pentru o precizie care respectă regulile fizice. Lumina, materialele, dar și fizica elementelor sunt simulate cât mai aproape de realitate. Iar utilizatorii pot selecta piese de joc compatibile și își pot folosi camera web și inteligența artificială pentru a crea personaje, pentru a adăuga elemente fizice realiste, pentru a genera animații faciale și vocale și pentru a posta filme de înaltă calitate.

În cele din urmă, există o altă problemă de menționat în ceea ce privește performanța și opțiunile noi sau îmbunătățite. Una dintre tehnologiile recent anunțate este Nvidia Reflex și scopul său este de a optimiza latența sistemului. Cu alte cuvinte, întârzierile ar trebui să dispară sau să fie cât mai mici. Reflex încorporează un mod de latență scăzut în jocurile eSports populare, cum ar fi Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Fortnite și Valorant. Promisiunea este o reducere a latenței de până la 50%. La aceasta se adaugă Latency Analyzer, care detectează semnale de la mouse și apoi măsoară timpul necesar pixelilor, cum ar fi cei care alcătuiesc lumina generată de un foc, pentru a-și schimba forma în timp. ‘ecran. Da, acest nivel a fost atins prin analiza unui joc și creșterea performanței jucătorului.

Această caracteristică este încorporată în noile monitoare eSports cu o rată de reîmprospătare de 360Hz și va fi lansată în toamnă de companii precum Acer, ASUS, MSI sau Alienware și va fi compatibilă cu dispozitivele eSports de la producători precum ASUS, Logitech sau Razer. Pentru a înțelege ce înseamnă acest lucru pentru industria e-sporturilor, măsurarea latenței sistemului a fost aproape imposibilă pentru jucători și necesită peste 7.000 de dolari investiți în camere și echipamente specializate. Acum acest lucru se întâmplă cu o placă video.

Industrii susținute de performanța jocurilor, dar unde nu există jocuri

Toate cele de mai sus vor fi utilizate la maximum în industria jocurilor video, indiferent dacă sunt pasionați sau profesioniști cei care transmit și participă la competiții eSports. Dar în umbra industriei jocurilor, s-au dezvoltat alte câteva ramuri importante care exploatează pe deplin dezvoltarea tehnologică de acest tip.

Ceea ce vine în mintea multora, odată ce intrăm în jocurile video, este industria creativă a creatorilor de conținut, indiferent dacă este vorba de fotografie sau film și muzică. GeForce RTX 3090, de exemplu, are 24 GB de memorie GDDR6X care permite videografilor să lucreze perfect cu conținut video 8K HDR, dar și cu efecte speciale sau modele 3D complexe. În aplicații precum Autodesk sau Maxon Cinema 4D, seria RTX 30 oferă aproape de două ori performanța generației anterioare.

Dar este 2020 și nu vorbim doar despre puterea de calcul brută pe care o pot avea astfel de echipamente. Se vorbește și despre inteligență artificială și aplicații bazate pe așa ceva. Nvidia spune că RTX 30 poate oferi suportul necesar pentru a dezvolta noi soluții bazate pe AI. Astfel, sarcinile repetitive, cum ar fi eliminarea zgomotului imaginii din videoclipuri sau decuparea, pot fi realizate mult mai rapid și mai eficient, precum și crearea de texturi și materiale atunci când vine vorba de efecte vizuale. . Și ca idee secundară, Nvidia a anunțat, de asemenea, integrarea Deep Learning Super Sampling (DLSS) cu noi plăci video și aplicații dedicate. DLSS 2.0, pe scurt, oferă creatorilor de conținut posibilitatea de a genera conținut mai bun, mai clar și mai detaliat, chiar și atunci când vorbim despre tranziția de la Full HD la 4K.

Aici puteți adăuga, de asemenea, opțiuni de streaming și puteți imagina cu ușurință cum se poate face un streaming pentru un televizor, de exemplu, cu tot felul de elemente generate de computer aplicate în timp real la difuzare. Aceasta se adaugă la toate celelalte avantaje ale producției de conținut video care combină imagini reale cu altele create de la zero, dar pe care abia le-ați putea discerne în realitate.

În afara domeniului conținutului, un astfel de material ajunge, de asemenea, într-un loc la care nu v-ați fi gândit acum câțiva ani: mașinile. Desigur, nu este chiar o placă video instalată într-o mașină, dar vorbim despre hardware dezvoltat de-a lungul timpului, de la așa ceva, cu scopul specific de a raționaliza dezvoltarea și adoptarea mașinilor. autonom.

RTX 30 este construit pe arhitectura Ampere. Același lucru care este utilizat pentru dezvoltarea materialului utilizat în mașinile cu conducere automată. Și, de exemplu, în mai 2020, Nvidia a anunțat că poate oferi acum soluții pentru ambele mașini cu capacități autonome limitate și un taxi de nivelul cinci care conduce, literalmente, singur. Ceea ce compania a vrut să facă a fost să unifice tipurile de sisteme pentru diverse aplicații și să aibă o singură infrastructură care să poată fi scalată după necesități. În funcție de gradul de autonomie al mașinii, puterea de calcul este atât de mare.

Voi ajunge la final cu explicațiile, dar avem nevoie de o altă abordare care să se concentreze asupra contextului în care ne aflăm în 2020: cum să accelerăm cercetarea medicală? Ceea ce credeți că este performanță în jocurile video poate avea o influență complet diferită în industria științifică, așa cum a făcut-o în mai, când Nvidia a anunțat știri pentru a sprijini calculele necesare în cercetare. Datorită infrastructurii plăcii video și aplicațiilor de inteligență artificială, Oxford Nanopore Technologies, de exemplu, a reușit să secvențeze genomul virusului SARS-CoV-2 în doar șapte ore. Rata infecției poate fi măsurată în timp real, analizând datele în timp record, iar la acel moment, Laboratorul Național Oak Ridge și Institutul de Cercetare Scripps au putut analiza aproximativ un miliard de tratamente potențiale într-o singură zi. pentru noul tip de virus.

În aceste domenii, așa cum am spus, nu este redat, dar industria divertismentului a condus la dezvoltarea actuală a unor astfel de instrumente informatice care pot avea un impact global și chiar pot duce la salvarea de vieți. În cele din urmă, pentru a încheia cu cercetarea și dezvoltarea acestor giganți computaționali, când a anunțat arhitectura Ampère și impactul acesteia asupra științei, Nvidia a anunțat, de asemenea, că DGX A100, primul server 5 petaflop din lume, a fost trimis la mai multe laboratoare din întreaga lume, în Statele Unite și în Germania. Mai interesant a fost însă un calcul prezentat de companie. Un centru de date bazat pe sisteme DGX A100 de 5 milioane de dolari poate face treaba unui sistem DGX-1 de 11 milioane de dolari și 600 de procesoare. DGX-1 a fost primul supercomputer pregătit pentru învățarea profundă (o ramură a inteligenței artificiale) și are doar patru ani. Este vorba despre a vedea cât de rapid a avansat tehnologia între 2016 și 2020.

Am început cu jocurile video și seria RTX 30 și aici ne aflăm. Suntem în punctul în care tehnologia a rezolvat odată probleme care altfel ar fi durat luni, dacă nu chiar ani. De aceea este uimitor cât de mult din arhitectura supercomputerelor poate fi găsit în propriul computer. Dacă doriți ca una dintre plăcile video să intre pe piață acum și să o pună în funcțiune așa cum a fost proiectată, vă las mai jos câteva detalii despre următoarele versiuni de gen.

GeForce RTX 3070 – pleacă de la 2499 lei și este mai rapid decât modelul RTX 2080 Ti, la un preț mai mic de jumătate. De asemenea, este cu 60% mai rapidă în medie decât placa video originală.

RTX 2070. Are 8 GB GDDR6

GeForce RTX 3080 – începe de la 3499 lei, este aproape de două ori mai puternic decât RTX 2080 și are 10 GB GDDR6X la 19 Gbps

GeForce RTX 3090 – costă 7.499 RON și are un nume personalizat: „BFGPU” – GPU Big Ferocious, are 24 GB de memorie GDDR6X și este cu până la 50% mai rapid decât actualul procesor grafic TITAN RTX

Citeste stirea completa