0 comments

Cea mai tristă veste pentru utilizatorii WhatsApp: aplicația va afișa reclame din 2020 – Economica.net

by on 26 mai 2019
 

Facebook a confirmat că va introduce reclame în aplicația WhatsApp începând cu 2020. Anunțul a fost făcut la Summit-ul anual al Facebook din Olanda.

Unul dintre participanții la eveniment, șeful mass-media a agenţiei de marketing digital Be Connect, Olivier Ponteville, a fotografiat silde-urile din prezentarea Facebook care ilustrează cum va arată aplicația odată ce va integra reclame.

Reclamele vor apărea în WhatsApp Status, alternativa platformei de chat la deja celebrele „Stories”. Această metodă de afişare este similară cu ceea ce se găseşte deja pe Facebook şi Instagram, iar cei care nu interacţionează foarte mult cu WhatsApp Status, nu le vor vedea deloc.

De asemenea, pentru utilizatorii WhatsApp Business, aplicaţia va primi noi opţiuni de formatare a mesajelor, într-o manieră similară cu ceea ce poate fi găsit într-o aplicaţie de procesare de text.

Dacă utilizatorii WhatsApp vor primi cu bunăvoință reclamele rămâne de văzut. Până la urmă, cartea de vizită a aplicației de mesagerie este criptarea mesajelor end-to-end și, dacă Facebook va recolta datele din aceste reclame, WhatsApp nu pare să rămână o aplicație la fel de confidențială ca până acum. 

Citeste stirea completa