0 comments

Ceartă în PSD. Simonis: Rădulescu a fost contactat de PNL ca să lipsească de la moțiune / Rădulescu: Simonis e un mincinos ordinar. PSD nu trebuia să depună moțiune

by on 31 august 2020
 

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a sugerat luni că pesedistul Cătălin Rădulescu ”Mitralieră” a lipsit de la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de partidul său fiind convis de PNL să facă acest lucru. ”Rădulescu mi-a spus mie că a fost contactat de PNL ca să lipsească de la moțiune. Să explice el de ce a lipsit dacă nu l-a convins PNL-ul atunci”, a declarat Simonis.

Simonis acuză că au fost presiuni ”enorme” pe parlamentarii PSD ca să nu participe la vot. Acesta dă vina pe Victor Ponta că i-a demobilizat pe independenți sau pe reprezentanții minorităților în timpul negocierilor prin faptul că i-a acuzat pe cei din PSD că ”sunt blat cu PNL”.

Simonis spune că din punctul său de vedere o dezbatere a moțiunii într-o nouă ședință nu este utilă și că ”nu ne putem judeca în fiecare zi de-a moțiunea”.

Reacție Rădulescu: Simonis e un mincinos ordinar dacă spune asta. Le-am zis că suntem sunați, iar eu am fost invitat la o cafea. Sunt bolnav, am fost în spital, eu nu mă duc în Parlament ca să mor fiindcă vrea Simonis sau Ciolacu. Să își asume ei eșecul. PSD nu trebuia să depună moțiune acum, ci în urmă cu 4-5 luni.

Reacție Ponta: E o rușine pentru PSD. Oamenii lui Ciolacu nu au vorbit cu reprezentanții minorităților care votează mai mereu alături de noi ci s-au preocupat ca să de abani la presă ca să zică că Pro România nu va vota moțiunea. Varianta pozitivă e ca Ciolacu să fi fost trădat de oamenii săi, varianta negativă e că Ciolacu nu a vrut în realitate.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei parlamentari social-democrați care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus. Ciolacu a spus că niciunul din cei trei “îmbolnăviţi” nu este bolnav.


Întrebat dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu a răspus: “Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei”.

Întrebat dacă îi vizează inclusiv pe cei care sunt bolnavi, Ciolacu a răspuns: “Nu e niciunul bolnav”.

Ciolacu a mai spus că în cazul în care nu este cvorum de şedinţă în urma apelului nominal, votul şi dezbaterea la moţiunea de cenzură vor fi reprogramate.