0 comments

CEO-ul OnePlus devine liant între Oppo, Realme şi OnePlus; Pete Lau se ocupă cu sinergia brandurilor, ne duce cu gândul la o fuziune – Mobilissimo.ro

by on 2 septembrie 2020
 

Chiar dacă Oppo, Vivo şi OnePlus provin de sub aceeaşi umbrelă a conglomeratului chinez BBK, ele sunt totuşi companii independente. Asta nu înseamnă că nu fac schimb de tehnologie şi nu împrumuta din ideile reuşite. Acum aflăm că a început o sinergie între Oppo, Realme şi OnePlus odată cu numirea CEO-ului OnePlus, Pete Lau drept “Senior Vice Preşedinte al OPLUS”. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

OPLUS este o companie misterioasă care administrează OnePlus, Oppo şi Realme. Ne ducem cu gândul la o fuziune, capitalizând pe imaginea vestică OnePlus şi marketing-ul făcut cu cap, pe inovaţia de la Oppo şi preţurile mici de la Realme. De altfel OnePlus s-a format cu oameni desprinşi din Oppo şi Realme la fel. Un purtător de cuvânt al celor de la OnePlus a confirmat că Pete Lau rămâne în poziţia de CEO OnePlus, dar în acelaşi timp îşi asumă şi noul rol la OPLUS.

Acest rol al său este anunţat la doar câteva zile după ce Realme şi-a anunţat extinderea în Europa, iar Lau o va coordona îndeaproape. Jobul său este şi să se asigure că produsele nu se “încalecă” sau canibalizează pe piaţa vestică. Spre exemplu Oppo Find X2/Find X2 Pro concurează cu seria OnePlus 8 în Europa. BBK insistă că nu are legătură cu OPLUS şi că firmă e separată. Pete Lau însuşi a negat legăturile. Colaborarea e totuşi evidentă la nivel de R&D şi se poate vedea în special la încărcarea rapidă împărţită de Realme, OnePlus şi Oppo cu nume ca Dash, Dart şi VOOC, deşi la baza tehnologia e cam aceeaşi.

Citeste stirea completa