0 comments

Chinezii de la Oppo au creat telefonul cu ecran curbat la maximum – Playtech.ro

by on 31 iulie 2019
 

Telefoanele au atins un platou al performanței și designului, așa că apar tot mai des extreme. Acum e rândul Oppo cu un ecran care pare aproape imposibil de folosit.

În timp ce Samsung a popularizat ecranul curbat pe marginile telefonului, ca să-ți dea impresia că marginile nu există, chinezii au mizat în ultimii ani pe abordări extreme. De la telefonul cu cameră periscop până la telefonul fără difuzor pentru apeluri, n-au lipsit astfel de abordări. Oppo ia ideea Samsung și-o duce mai departe.

Noul ecran, de tip „cascadă”, e curbat la un unghi de 88 de grade. Astfel, marginile laterale aproape că nu mai există și e dificil de spus cum poți folosi un astfel de dispozitiv zi de zi fără să ai momente de enervare că atingi diverse aplicații de pe margine.

Oppo încearcă să vândă o imagine premium cu margini aproape inexistente

Oppo ecran margini curbate (1)

Oppo ecran margini curbate (1)

Samsung pregătește Galaxy Note 10 pentru finalul anului. Acel telefon are margini curbate pe lateral și unele foarte subțiri sus și jos. Oppo mizează pe aproximativ aceeași abordare: cu cât sunt marginile mai mici, cu atât pare telefonul mai premium. Iar în cazul de față, privit perpedincular pe ecran, nici nu observi marginile laterale, doar un ecran imens.

Încă sunt dificultăți de adaptare a interfeței și ce vezi în aceste imagini e un prototip. E însă cert ca Oppo va miza foarte mult pe această abordare în 2020. Deocamdată, în acest stadiu, nu-i cert dacă marginea va beneficia de funcționalități separate, cum a făcut Samsung cu versiunile Edge ale telefoanelor sale.

Dacă Oppo a făcut acest pas, te poți aștepta în următorii doi ani la cât mai mulți producători care să folosească acest tip de design. Între timp, Apple și Google par două companii determinate să menține un design conservator și util. Cel de la Oppo e departe de utilizare facilă, în special când folosești telefonul cu o singură mână.

Oppo ecran margini curbate (1)

Oppo ecran margini curbate (1)

Citeste stirea completa