0 comments

Cinci idei pentru a transforma balconul într-un spațiu funcțional

by on 22 octombrie 2021
 


Pe măsură ce cariera ta avansează, familia se extinde sau copiii cresc, va veni un moment în care casa ta va avea nevoie de spațiu suplimentar, fie că este vorba de un birou pentru munca de acasă, un birou de studiu sau chiar de o zonă de relaxare pentru a primi oaspeți. Bineînțeles, mutarea într-o casă mai mare poate rezolva această problemă, dar, având în vedere că prețurile imobiliarelor au crescut vertiginos în ultimul timp, nu toată lumea are fondurile necesare pentru a cumpăra o casă nouă la câțiva ani.

În majoritatea locuințelor, atunci când începe căutarea unui spațiu suplimentar care poate fi folosit pentru a crea un spațiu de lucru, balconul prezintă singura soluție. În casele în care balconul este văzut ca un spațiu de depozitare, ideile de a transforma balconul într-o cameră pot fi de mare ajutor. Balconul poate fi transformat după necesități. Nu ducem lipsă de creativitate când vine vorba de conversia balconului în alt spațiu, așa că hai să ne lăsăm imaginația să rezolve problema!

Dacă ești un proprietar de locuință care caută să-și convertească balconul într-un spațiu funcțional, am adunat 5 idei pentru tine.

1. Panouri separatoare pentru balcon

Fie că dorești să-ți folosești balconul pentru a primi oaspeți, pentru a ține ușa de la camera de zi deschisă, sau pur și simplu dorești să creezi o zonă de luat masa în aer liber, este de preferat ca aceste momente să fie private. Poți opta pentru varianta instalării unui paravan despărțitor pe balcon, sistem ce poate bloca privirile curioșilor. Există și varianta mai naturală de a crea o barieră verde folosind liane sau iederă pentru a proteja zona de privirile indiscrete din blocurile sau clădirile din apropiere. În acest fel, vă puteți transforma balconul într-un colț de relaxare confortabil și plăcut, unde vă puteți așeza și bucura de moment în liniște.

2. Transformarea balconului într-un colț de lectură

Dacă ești în căutare de idei pentru a transforma balconul într-o cameră, această idee îți poate fi de folos. Simți că ai nevoie de un spațiu de lucru liniștit, departe de zgomotul copiilor care se joacă sau de zgomotul aparatelor electrocasnice care funcționează? Dacă ai răspuns afirmativ, atunci poți lua în considerare transformarea balconului într-o zonă de lectură. Dacă este prea îngust pentru un spațiu obișnuit, atunci trebuie luată în calcul varianta de mobilier personalizat care nu ocupă mult spațiu.

3. De ce nu un bar în aer liber?

Pentru cei ce caută idei mai îndrăznețe, iată o idee excelentă! Un balcon neglijat poate fi transformat într-un bar în aer liber pentru a primi oaspeții prin construirea unei tejghea de bar cu un acoperiș de protecție și adăugarea unui set de mobilier pentru scaune. Nu trebuiesc uitate și accesoriile decorative de pe perete pentru a spori eleganța și stilul zonei.

4. De la un simplu balcon la o bijuterie de sticlă

Pentru a crea o încăpere pliabilă pentru toate anotimpurile și care poate fi folosită pe tot parcursul anului, este indicat să apelezi la un sistem de închidere balcon cu ferestre glisante din sticlă. În timpul sezonului ploios, ferestrele pot fi închise pentru a folosi spațiul pentru acea ceașcă de cafea savurată în diminețile ploioase. În timpul iernii,te poți bucura de o cantitate generoasă de lumină dar fără frigul de rigoare, toate astea datorită confortului termic sporit oferit de aceste sisteme de închideri balcoane. Fie că dorești să creezi un dormitor cu balcon sau pur și simplu un spațiu de relaxare suplimentar, acest spațiu îți poate oferi o multitudine de opțiuni indiferent de temperatura de afară.

5. Munca acasă din balcon?

Datorită situației deosebite cu care ne confruntăm momentan, multe persoane au ajuns în ipostaza de a munci de acasă permanent, ceea ce inevitabil a creat o nevoie de spațiu suplimentar. Balconul poate fi transformat într-un birou eficient pentru munca de acasă. Tot ce trebuie să facem este să plănuim amenajarea cu atenție și să neapărat să apelăm la un sistem de închidere balcon astfel încât să avem suficient spațiu de lucru, spațiu de depozitare și un confort termic și fonic sporit pentru o productivitate maximă.