0 comments

Ciolacu are o „părere personală” în cazul scandalul facturilor la energie: „Nu e admis să liberalizezi prețul în plină pandemie”

by on 17 ianuarie 2022
 

​Înainte de a se întâlni cu partenerii de Coaliție de la PNL și UDMR, pentru a discuta despre problema facturilor la energie, liderul PSD Marcel Ciolacu spune că are „o părere personală” în acest caz.

„Nu e admis să liberalizezi prețul în plină pandemie”, a spuș, luni dimineață, șeful social-democraților.

Subiectul facturilor eronate la energie este primul în care PSD și PNL s-au atacat deschis. Lideri ai PSD, precum Mihai Tudose, a cerut demisia ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu.

În replică PNL a pasat responsabilitatea pe ANRE care este condus de un fost deputat PSD, Dumitru Chiriță, liberalii cerând chiar o comisie de anchetă parlamentară care să verifice cum a supravegheat piața ANRE.

Subiectul facturilor la energie va fi discutat luni în ședința Coaliției.

„Ne-am uitat atent ce au făcut şi vecinii noştri – şi în Ungaria, şi în Polonia, şi în Cehia -, dar am văzut ce au făcut şi în Germania şi în Suedia cu sprijin pentru consumatori. Cred că etapa în care găsim justificări sau căutăm vinovaţi şi să ieşi la televizor să spui că nu ai pârghii, când statul român este acţionar unic în vreo 12 companii energetice sau acţionar minoritar, mi se pare, în vreo şapte, cred că este ceva prea mult”, a declarat săptămâna trecută Ciolacu la Antena 3. El a amintit că a solicitat de urgenţă o convocare a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru că România se află „într-o criză evidentă”.