0 comments

Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face partid: E prea mult / Și-au făcut partid şi Mircea Geoană, și Victor Ponta. Dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?

by on 16 septembrie 2021
 

Este „prea mult”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre intenția lui Liviu Dragnea de a-și face partid. El a susținut că Dragnea a primit „totul” de la PSD şi nu a căutat calea dialogului, comentând ironic: „Și Mircea Geoană şi-a făcut partid, şi Victor Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu? Poate reuşeşte”.

Ciolacu a spus, joi, la Radio Guerrilla, că are discuţii cu toţi foştii preşedinţi ai partidului, mai puţin cu Liviu Dragnea, cu care nu a avut „această plăcere”: „Nici cât timp a fost închis, nici… Cred că cel mai potrivit este Codrin (Ştefănescu – n.r.) să spună dacă îşi fac sau nu partid. (…) Deci ar fi al treilea preşedinte, nu? Că şi Mircea Geoană şi-a făcut partid şi Victor Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu? Poate reuşeşte”.

Liderul PSD l-a acuzat pe predecesorul său că nu a căutat calea dialogului, „din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri”.

  • „Vom fi judecaţi atât pentru rezultate, cât şi pentru ce am reuşit să întoarcem PSD-ului, care mie unul mi-a conferit foarte multe lucruri, inclusiv un statut social.
  • Dar să încerci, din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri ale tale – fiindcă Liviu Dragnea, de exemplu, a fost un preşedinte – în ceea ce priveşte organizarea partidului, (…) în loc să cauţi calea dialogului, să vii să anunţi că îţi creezi un partid, mi se pare prea mult.
  • Eu nu am să fac sub nicio formă acest lucru, indiferent ce se va întâmpla”, a susţinut liderul PSD, conform Agerpres.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019, a fost eliberat condiționat în 15 iulie.

La ieșirea din Penitenciarul Rahova, Dragnea a lansat atacuri la adresa actualei puteri, dar și a PSD, un „partid praf”: „Din păcate, nu există opoziție, PSD a devenit un partid de operetă, condus de oameni lași”. El nu a exclus atunci revenirea în politică: „În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine”.

De altfel, președintele PSD a recunoscut apoi într-o conferinăa de presă că a discutat cu colegii despre faptul că Liviu Dragnea: „A fost o discuţie între colegi că ar exista această posibilitate”.