0 comments

Ciolacu: Schița de guvern-fantomă a lui Cioloș are șanse zero să treacă de Parlament. O săptămână pierdută

by on 18 octombrie 2021
 

​Marcel Ciolacu îi transmite lui Dacian Cioloș că guvernul propus nu are nicio sanșă să treacă de votul parlamentului. Liderul PSD îl acuză pe premierul desemnat de iresponsabilitate, susținând că prelungește criza politică.

O săptămână pierdută=2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament! (…)Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii.Când matematica arată că schița ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insiști bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul desemnat Dacian Cioloş depune luni, la Parlament, programul de guvernare şi lista Cabinetului. PNL și UDMR au refuzat să-l susțină pe premierul propus de președintele Klaus Iohannis, așa că USR va veni săptămâna aceasta în parlament să ceară votul pentru un guvern monocolor. Șansele ca Cioloș să ajungă la Palatul Victoria sunt foarte mici, în condițiile în care USR are doar 80 de voturi în parlament. Dacian Cioloş a făcut duminică un apel la PSD şi PNL să voteze Guvernul USR pentru a ieşi din criza politică.