0 comments

Cîțu a ocolit răspunsul când a fost întrebat dacă are în vedere demiterea ministrului Bode

by on 18 aprilie 2021
 

Întrebat de ziariștii prezenți la conferință dacă are de gând să-l de mită pe ministrul Bode de la Interne după cazul bărbatului decedat după intervenția brutală a polițiștilor,Cîțu a evitat răspunsul spunând că a discutat cu ministrul Bode și a primit garanția că va fi o anchetă rapidă, dar susține că nu are toate datele.

Premierul a vorbit și despre evaluarea miniștrilor din cabinetul său spunând că până acum a primit rapoarte de la miniștrii USR-Plus.

Bărbatul care a murit după o intervenție a Poliției în Argeș a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.Acesta a declarat că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că ”că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a precizat Dan Manu, acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

”Sunt mai multe traumatisme, şi cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cădere şi lovire (…) şi aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanică, traumatismul cervical şi traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.