0 comments

Cîțu, după ce Barna a cerut dialog cu Biserica pentru implicarea în campania de vaccinare: Este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii

by on 26 iulie 2021
 

Premierul Florin Cîțu a comentat într-o notă ironică inițiativa vicepremierul Dan Barna, care a spus că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română pentru a se implica în campania de vaccinare, devenită inactivă în România. “Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României”, a afirmat Cîțu.

Florin Cîţu a ținut să spună că el s-a întâlnit “de fiecare dată” cu reprezentanții tuturor cultelor din România, pentru a susţine campania de vaccinare.

  • “Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României.
  • Am avut discuţii de fiecare dată, aţi văzut, eu m-am întâlnit cu toate cultele din România, de fiecare dată am avut discuţii pentru a susţine campania de vaccinare.
  • Este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii”, a spus Florin Cîţu.
  • “Discutăm foarte clar şi voi propune premierului ca la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă Română şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă ca partener pentru vaccinare.
  • Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru, şi iată că Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR.
  • Acest mesaj este timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat.
  • (…) Vaccinarea este singura soluție”, a declarat luni Dan Barna.