0 comments

Cîţu replică pentru Rafila: PNL a făcut un compromis să fie la guvernare, dar nu va fi Partidul Social Liberal

by on 10 decembrie 2021
 

Preşedintele Senatului Florin Cîţu susține că nu sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, între liberali şi social-democraţi. Întrebat de criticile ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila la adresa sa, liderul PNL a precizat că în România procesul de vaccinare merge bine.

„PNL e la guvernare. Este o coaliţie. A făcut un compromis să fie la guvernare, dar nu va fi Partidul Social Liberal(…) Sunt peste 7 milioane persoane vaccinate. Peste 100.000 de persoane se vaccinau zilnic, când a început în Parlament acel proiect de lege. Eu zic că merge bine vaccinarea”, a declarat Florin Cîţu la Parlament.

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, preşedintele PNL a replicat: „Nu este niciun fel de tensiune. Coaliţia merge foarte bine”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila l-a atacat, vineri, pe președintele PNL, Florin Cîțu acuzându-l că a compromis campania de vaccinare. Rafila a spus că nu înțelege de unde vine încrâncenarea fostului premier pe tema draftului de lege privind certificatul verde.

Atacul lui Rafila vine după ce Florin Cîțu a criticat public proiectul de lege pe care PSD intenționează să-l depună la Parlament precizând că PNL nu poate fi de acord cu susținerea testării de către stat, mai ales când scopul este limitarea pandemiei și există un vaccin gratuit.