0 comments

Cîțu: Violenţele şi vandalismele de la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de COVID-19

by on 21 decembrie 2021
 

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, a declarat că apără dreptul de a protesta, însă subliniază că acesta trebuie să se exercite în mod paşnic şi doar în limitele Constituţiei, acuzându-i pe manifestanții AUR de la Parlament de ”egosim”.

  • „Atentat la sănătatea românilor! Violenţele şi vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de COVID-19! Asta denotă egoism pur. Vaccinarea şi certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar aşa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19. Ca preşedinte al Senatului şi ca liberal convins, apăr dreptul de a protesta. Dar acesta trebuie să se exercite în mod paşnic şi doar în limitele Constituţiei. Dreptul de a avea o opinie diferită este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României, dar dreptul la viaţă prevalează!”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

Aproximativ 1.500 de susţinători şi parlamentari AUR s-au strâns în cursul dimineţii, în zona Palatul Parlamentului, pentru a protesta faţă de introducerea certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Ulterior, circa 100 de protestatari au pătruns în curtea Palatului Parlamentului. Jandarmeria Capitalei a făcut apel la participanţii la protest să coopereze, să respecte îndrumările şi să se îndrepte către ieşirea din curtea Palatului Parlamentului prin zona indicată de forţele de ordine.