0 comments

Cîțu: Vom merge la președintele Iohannis cu mai multe variante de premier

by on 14 noiembrie 2021
 

​​Florin Cîțu a anunțat că PNL, PSD și UDMR s-au înțeles pe programul de guvernare, urmând ca partidele să-i propună președintelui Klaus Iohannis mai multe variante de premier.

„În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele. Cel mai bine, decât să apară tot felul de de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul şedinţei cu liderii PSD.

Cîțu a spus că ”încă nu avem o dată” pntru întâlnirea lu președintele Klaus Iohannis. Întrebat, de asemenea, când se va tranşa problema premierului, liderul PNL a răspuns că în perioada următoare. ”Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a declarat Cîţu.

Liberalii nu vor să renunțe la funcția de premier. Florin Cîțu a făcut lobby intens pentru a păstra funcția pentru el, însă acest lucru este exclus de PSD. O variantă agreată de președintele Klaus Iohannis ar fi renominalizarea lui Nicolae Ciucă.

PSD a revendicat și el funcția pentru Marcel Ciolacu, iar UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor.

O variantă discutată a fost deținerea prin rotație a șefiei Guvernului, dar și cea a unui premier independent, aceasta din urmă fiind însă exclusă total de PNL.

Știre în curs de actualizare