0 comments

Ciucă: Angajamentul SUA de a consolida prezența americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic

by on 20 ianuarie 2022
 

Premierul Nicolae Ciucă a precizat joi într-o postare pe Twitter că ‘angajamentul SUA de a consolida prezența americană în România este o dovadă reală a unui parteneriat strategic puternic’ și că ‘anunțul explicit al președintelui Joe Biden este cu adevărat binevenit’. Tot joi, premierul a salutat și anunțul președintelui Franței Emmanuel Macron privind disponibilitatea da a întări flancul estic al NATO în România.

  • Reacțiile premierului Ciucă pe Twitter după anunțurile SUA și Franței


PM @NicolaeCiuca: US commitment to reinforcing AmericanuD83CuDDFAuD83CuDDF2 presence in RomaniauD83CuDDF7uD83CuDDF4 is a real proof of a strong Strategic Partnership! The explicit announcement of President @JoeBiden is truly welcome by Romanians.

— GuvernulRomâniei (@GuvernulRo) January 20, 2022

Le Premier ministre @NicolaeCiuca: Le Président de France @EmmanuelMacron nous annonce l’ouverture de son pays pour renforcer le flanc oriental de l’OTAN en Roumanie. Je salue chaleureusement cette preuve de fraternité dans le contexte de notre Partenariat stratégique.uD83CuDDF7uD83CuDDF4uD83CuDDEBuD83CuDDF7

— GuvernulRomâniei (@GuvernulRo) January 20, 2022

Președintele Klaus Iohannis a reacționat joi după anunțul președintelui Emmanuel Macron, potrivit căruia este dispus să trimită trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO. „Parteneriatul strategic România-Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, spune Iohannis. „Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România.

De asemenea, și Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a susținut într-o postare pe Twitter că anunțul Franței privind disponibilitatea de a trimite trupe în România în cadrul misiunilor NATO este „rezultatul notabil” al eforturilor președintelui Klaus Iohannis. El spune că a fost în dialog pe acest subiect cu ministrul francez de Externe.