0 comments

„Coaliția lui Iohannis reia metodele lui Dragnea!!!” USR, reacții dure față de modificarea regulamentului Camerei: Un atac la democrație / Vor să reducă la tăcere USR

by on 8 februarie 2022
 

USR atacă modificarea de către Coaliația de guvernare a regulamentului Camerei , după ce ieri liderul AUR, George Simion, l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.”Coaliția lui Iohannis reia metodele lui Dragnea!!! Am condamnat de fiecare dată huliganismul și extremismul în societate și în Parlament! Suntem de acord cu măsuri oricât de dure împotriva unor astfel de manifestări. Dar ce vrea sa facă acum alianța PSD – PNL – UDMR este un atentat la adresa democrației!!! Folosind pretextul agresiunii incalificabile de ieri a lui Simion, alianta PSD – PNL – UDMR vrea să modifice regulamentul unde pe lângă sancțiuni pentru violență să blocheze și transparența dezbaterilor din comisii sau plen, întorcandu-se la politica ușilor închise în spatele cărora se făceau cele mai mari hoții cu legea în mână”, scrie pe pagina sa de Facebook purtăttorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu.

Și Cosette Chichirău qcuză o tentativă de a pune ”pumnul în gura Opoziției”: ”PSD, PNL și UDMR vor sa anuleze orice forma de opoziție in Parlament! Vor tăia microfoanele, vor tăia transmisiile și înregistrările, și ii vor evacua pe cei care transmit live sau înregistrează”.

”Vor să readucă acea liniște și obscuritate în care poți să faci aproape orice fel de mânării”, scrie pe Facebook și deputatul Silviu Dehelean.

”PSDNL și AUR acționează într-o perfectă complicitate și se folosesc reciproc pentru a reduce la tăcere USR. Tot ce riscă Simion, pe linie parlamentară, pentru scuipatul în fața ministrului de zilele trecute e doar un avertisment. În schimb, PSDNL profită de violența AUR pentru a secretiza dezbaterile din Parlament și mai ales pe cele din comisiile parlamentare. Coaliția la putere a decis să interzică transmisiunea live sau înregistrarea ședințelor de plen, comisii, de Birou Permanent sau de Comitet al liderilor. Presa va putea participa doar cu aprobare prealabilă în urma unei cereri scrise. Vor să readucă acea liniște și obscuritate în care poți să faci aproape orice fel de mânării, fără teama de a fi văzut. Își doresc să revină la starea de dinainte de 2016 în care românii nu știau ce se întâmplă în Parlamentul României, procesul de legiferare era doar pentru politicienii privilegiați și care își scriau în texte privilegii, pentru ei și ai lor.”, scrie deputatul USR.

Tot azi, Comisia juridică a dat raport pentru un text care incriminează “Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de (…) opinie ori apartenenţă politică, avere (…).”

Acest text, spune Dehelean, va da mult de furcă libertății de exprimare. Laura Vicol a și spus în cadrul dezbaterilor că s-a săturat să fie jignită, făcută pesedistă sau “Ciuma roșie”.

Conducerea Camerei Deputaților a decis, marți, să modifice regulamentul de funcționare,după ce ieri liderul AUR, George Simion, l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, care vorbea la tribuna Parlamentului. Liderii grupurilor parlamentare PSD, PNL, UDMR și minorități au semnat un proiect de lege care propune modificarea regulamentului și vizează ședințele de plen, ședințele comisiilor de specialitate, dar și cele ale conducerii Camerei Deputaților.

Printre propunerile scrise în proiectul de lege se numără „interzicerea filmării sau transmisiunii neautorizate a activității deputațiilor, gesturile agresive și violența verbală”. Unele modificările propuse de PSD, PNL, UDMR și minorități vizează interzicerea filmărilor și transmisiilor LIVE de către parlamentari, dar și desfășurarea de bannere în timpul ședințelor.