0 comments

Codul sursa al carei console a fost dezvaluit – Dojotech.ro

by on 21 mai 2020
 

Codul sursa al carei console a fost dezvaluit

O noua stire dezvaluie faptul ca codul sursa al unei anumite console de jocuri a fost divulgat in mod neoficial in online. Acest cod apartine de sistemul de operare si de kernelul acelei console. Compania care a dezvoltat acea consola a declarat ca va investiga pentru a afla cum s-a intamplat asta.

Codul sursa al primei console Xbox a Microsoft a aparut neoficial online, pe langa codul sursa al sistemului de operare Windows NT 3.5. Cel al Xbox include nucleul pentru sistemul de operare al primei console de jocuri a Microsoft, o versiune personalizata a Windows 2000.

S-a confirmat ca codul sursa pentru Xbox este autentic si pare sa fi fost divulgat mai devreme in aceasta luna. “Suntem constienti si am pornit o investigatie”, a declarat un purtator de cuvant al Microsoft intr-o declaratie pentru The Verge.

Desi codul sursa divulgat al dispozitivului Microsoft include unele medii de dezvoltare, kitul de dezvoltare Xbox, emulatoare utilizate pentru testare si documente interne, acest nucleu si codul sursa au fost distribuite in trecut in mod privat in randul pasionatilor.

Asta inseamna ca e putin probabil sa contribuie in plus la mesterirea independenta si la eforturile de emulare neoficiala a primelor jocuri Xbox ale Microsoft.

Exista o serie de emulatoare pentru acest dispozitiv Microsoft, inclusiv CXBX, XQEMU si CXBX Reloaded, dar majoritatea au intampinat dificultati in emularea sistemului de operare si nucleului originalei console de jocuri.

Microsoft a dezvoltat primul Xbox cu hardware x86, dar nucleul dispozitivului s-a bazat pe o versiune personalizata si limitata a Windows 2000 cu suport DirectX 8.

Emulatoarele neoficiale au incercat sa reproduca acest nucleu de ani buni, insa pana in prezent doar circa 40 de jocuri au suport de emulare (limitat), comparativ cu cele 900 de jocuri disponibile pentru prima consola de jocuri Xbox.

Citeste stirea completa