0 comments

Combo sistem PC Myria cu Ryzen, monitor BenQ si o tastatura semi-mecanica Trust RGB!

by on 18 ianuarie 2018
 

Daca sunteti in cautarea unui combo PC, monitor si periferice, avem o recomandare de buget. Pentru acest combo am ales un monitor dedicat pentru Home Video, adica pentru urmarit continut multimedia, acesta se numeste BenQ EW2770QZ, ca tastatura am ales un Trust GXT 860, care vine la pachet cu taste semi-mecanice cu iluminare RGB iar ca sistem ales unul gata asamblat de la Myria.

Sistemul Myria Style V38 are o carcasa de mici dimensiuni cu un design futurist, gata echipata cu ventilatoare in partea frontala si in spate pentru un airflow optim. Carcasa ofera posiblitatea de a instala si o racire cu lichid in partea frontala cu dimensiunea de 240mm. Sistemul vine echipat cu un procesor AMD Ryzen 3 1300X, o placa de baza cu chipset A320, 8GB RAM DDR4 la 2133MHz si un HDD Seagate de 1TB. Placa video este un AMD RX550 cu 2GB vRAM, care poate sustine fara probleme orice jos eSport, dar chiar si pe cele noi triplu A la detalii ceva mai scazute.

Pretul pentru Myria este de 2099LEI la oferta, un pret bun pentru un utilizator fara pretentii. Am testat sistemul in CS GO, iar pe noua harta Dust 2 are intre 150 si 200FPS-uri in meci public 10vs10.

Monitorul BenQ EW2770QZ este facut special pentru cei care petrec mult timp urmarind continut multimedia, acesta avand posibilitatea de a regla in timp real balansaul de alb si lumonozitatea datorita senzorilor frontali, functia respectiva avand numele de Brightness Intelligence Plus.

Monitorul are rezolutie 2K la o diagonala de 27 inch. Panoul este de tip IPS si poate recunoaste 100% spectrele de culoare Rec.709 si sRGB , acesta fiind nativ pe 8 bit, asadar avem parte de 16.7 milioane de culori redate. Pentru input avem la dispozitie o mufa Displayport si doua HDMI. Monitorul integreaza de asemenea doua difuzoare a cate 2W. Timpul de raspuns este de 5ms, asadar este bun si pentru a te juca pe el, evident nu la nivel profesional, unde sunt necesare monitoare care au peste 100HZ si timp de raspuns de 1ms.

Suportul, desi nu are optiunea de reglare pe inaltime, poate fi totusi inclinat. Butoanele de control au fost amplasate in partea din spate, iar daca nu sunteti atenti va puteti incurca in setari; am fi preferat un control mai precis. Din setari avem acces si la profile presetate pentru culori. Monitorul are unghiuri bune de vizualizare, iar culorile arata foarte bine.

Tastatura GXT 860 THURA de la Trust este una RGB semi-mecanica, care propune un timp de actionare similar cu switch-urile mecanice, dar acestea sunt mult mai silentioase.

Un aspect interesant este forma tastelor si faptul ca au ales sa implementeze un layout cu space si butoane de control inferioare mai mari. Space-ul, ALT-ul si tasta din Win sunt un pic mai mari, o chestie care nu pare mare inginerie, dar ajuta foarte mult in timpul sesiunilor de joc lungi. Ideea acestor taste duble este sa te ajute sa le nimeresti atunci cand te joci, iar space-ul este una dintre cele mai folosite taste dupa WASD, motiv pentru care Trust au ales sa adauge acest tip de butoane.

O idee buna, combinata cu un palmrest detasabil, care te ajuta sa iti sprijini linistit incheietura, in timp ce iti relaxezi degetele. Thura vine cu 9 moduri de iluminare ajustabile RGB, care contrasteaza destul de bine cu griul inchis al tastaturii, Trust reusind sa implementeze light bleed atat sub butoane, cat si pe marginile tastaturii, ceea ce o face mult mai… futurista pe birou.

Indiferent ca urmeaza sa o folosesti pentru gaming sau pentru productivitate, s-au gandit la mai toate conditiile de functionare. Pentru gameri si nervosi au adus un sasiu din metal, taste anti-ghosting, pana la 16 apasate simultan, taste media pentru audiofili si un mod de gaming. Practic are un pic pentru toata lumea, reusind sa fie un produs destul de flexibil. Acestea sunt recomandarile noastre pentru cine doreste un setup fara batai de cap si speram sa va fie de ajutor pentru viitoarele alegeri.