0 comments

Command Prompt va deveni în curând Windows Terminal – Zona IT

by on 7 mai 2019
 


img

Prompterul de comandă este pe cale să devină un pic mai frumos și mult mai personal. La conferința Microsoft Build în Seattle, compania a anunțat Windows Terminal, un instrument de linie de comandă cu noi caracteristici și opțiuni de personalizare. Va vedea lumina zilei cândva la mijlocul lunii iunie.

Programul va avea mai multe tab-uri, teme și opțiuni de personalizare. Acesta va utiliza diferite fonturi și emoji și, de asemenea, redarea textului va fi accelerată de placa video. Temele pot fi aplicate diferitelor tab-uri, dacă doriți să colorați codul pe spațiu de lucru. De asemenea, va exista o categorie pentru extensii pentru a crea un grup de addon-uri.

Microsoft a declarat că Terminal va face linia de comandă mai bună pentru Windows cu un mediu pentru cei care utilizează „PowerShell, Cmd, Windows Subsystem pentru Linux (WSL) și toate formele de aplicație de linie de comandă„.

Se zvonește că Windows Terminal nu va înlocui imediat prompterul existent (Microsoft dorește să se asigure că utilizatorii nu sunt lăsați fără compatibilitate), dar Microsoft caută modalități de a face Terminal aplicația implicită pentru tot ce înseamnă linie de comandă.

Microsoft anunță, de asemenea, Microsoft Windows Subsystem pentru Linux 2 (WSL 2) și a introdus un kernel Linux în Windows. Dar acesta este subiectul unui alt articol.

Sursa

Citeste stirea completa