0 comments

Cristian Ghinea: Nu văd de ce am refuza prezența lui Florin Cîțu într-un guvern cu USR în altă poziție decât cea de premier

by on 13 octombrie 2021
 

Fostul ministru al investițiilor și proiectelor europene Cristian Ghinea spune că nu există nicio decizie a USR prin care să fie refuzată intrarea lui Florin Cîțu în guvern în altă poziție decât în cea de prim-ministru, într-un posibil guvern Cioloș.

Întrebat, într-un interviu pentru Libertatea, dacă există posibilitatea ca Florin Cîțu să facă parte dintr-un viitor guvern Cioloș, ca vicepremier sau ministru de finanțe, Cristian Ghinea a răspuns: „E o întrebare care nu ne-a fost pusă și aș vrea să răspund în nume personal. Nu există nicio decizie a USR prin care să refuzăm intrarea lui Florin Cîțu în guvern în altă poziție decât în cea de prim-ministru. Deci nu văd de ce am adăuga noi această condiție, dar nu vreau să vorbesc în numele lui Dacian Cioloș”.

Legat de împărțirea portofoliilor, Ghinea a spus că USR ar prefera menținerea portofoliilor pe care le-a avuut în Guvernul Cîțu:

  • „Dar modul în care noi am ajuns să avem aceste ministere a fost o negociere politică, atunci, în decembrie.
  • Ne dăm seama că, având funcția de premier, nu putem să avem același număr de portofolii și aceleași portofolii, dar ideea ar fi să facem o renegociere și să rămânem cu cât mai multe dintre cele pe care le aveam”.

Întâlnirea va avea loc de la ora 17.00, la sediul central al PNL, în format Dacian Cioloș – Florin Cîțu – Kelemen Hunor – Varujan Pambuccian.