0 comments

Cum ar putea masura calitatea aerului viitoarele smartwatch-uri Apple Watch – Dojotech.ro

by on 24 august 2019
 

Viitoarele smartwatch-uri Apple Watch ale companiei din Cupertino ar putea veni cu conectivitate mobila 5G, iar dispozitivele ar putea masura calitatea aerului din mediul inconjurator.

Avand in vedere ca aceste dispozitive pun accentul pe sanatate, faza cu masurarea calitatea aerului nu ar trebui sa fie o surpriza prea mare. Masurarea calitatii aerului ar fi posibila printr-un senzor de gaz de oxid de metal.

Smartwatch-ul Apple Watch accepta in prezent 4G LTE. Dar, avand in vedere ca se crede ca 5G e viitorul conectivitatii mobile, ne imaginam ca in viitor compania din Cupertino va lansa cel mai probabil un smartwatch care suporta 5G.

Datorita unui brevet recent descoperit de Patently Apple, pare ca compania din Cupertino a brevetat un astfel de dispozitiv. Desigur, ramane de vazut cand va debuta un astfel de Apple Watch.

Dar se crede ca compania va lansa primul dispozitiv 5G (iPhone) in 2020. Pe langa 5G, s-a descoperit si o alta cerere de brevet pentru o alta caracteristica pentru smartwatch-uri, si anume un senzor de gaz de oxid de metal.

Pentru cei care nu stiu, acesta e un senzor conceput pentru a masura calitatea aerului din mediu. Apple Watch e pozitionat drept dispozitiv de sanatate, asa ca aceasta caracteristica care masoara calitatea aerului are logica.

De exemplu, smartwatch-ul ii poate spune utilizatorului daca aerul este deosebit de poluat intr-o anumita zi, ceea ce i-ar putea indica utilizatorului sa poarte o masca pentru a nu se imbolnavi cand se afla in aer liber.

Acestea fiind spuse, astea sunt doar simple brevete, ceea ce inseamna ca nu sunt o garantie totala ca vor deveni realitate pe smartwatch-ul Apple Watch. Cu toate acestea, caracteristicile precum masurarea calitatii aerului sunt interesante, iar oamenii nu ar fi deranjati sa le vada in viitoarele smartwatch-uri Apple Watch.

Citeste stirea completa