0 comments

Cum arată primele fotografii ale telefoanelor cu camere de 64 de megapixeli – Mobilissimo.ro

by on 12 august 2019
 

S-a tot scris în ultima vreme despre următorul pas făcut de camerele de pe smartphone şi anume marea trecere la rezoluţia de 64 de megapixeli. Şi acesta nu e nici măcar nivelul maxim, pentru că Samsung are deja şi un senzor de 108 MP. Xiaomi şi Oppo vor face onorurile pentru ambii senzori, iar azi vă prezentăm primele fotografii realizate cu camerele de 64 MP de pe telefoane.

Oppo va inaugura prin filiala Realme primul telefon cu camera de 64 de megapixeli, iar modelul cel mai din dreapta în imaginea de mai sus ar fi telefonul în cauză. Ar folosi un senzor ISOCELL Bright GW1 de la Samsung, cu mărime de 1/1.7 inch. Realme a oferit celor de la The Verge câteva capturi foto realizate cu telefonul şi ele arata spectaculos, cel puţin la nivel de detalii.

Mostra foto 64 megapixeli

Evident ceea ce am postat noi aici nu indică nivelul uriaş de detalii, aşa că vă recomandăm să vedeţi variantele full de fotografii, una aici şi a doua aici. Aşa cum am văzut şi la actualele camere de 48 MP de pe telefoane, care fac fotografii de 12 MP prin combinare a 4 pixeli în unul singur, vom vedea şi camerele de 64 MP oferind output de 16 megapixeli, tot prin combinare de 4 pixeli.

Mostra foto 64 megapixeli

Fotografiile full prezentate în linkurile de mai sus au rezoluţii de 9216 x 6912 pixeli şi pot fi imprimate cu postere cu diagonale de peste 3 metri, păstrând claritatea perfectă. Vedeţi şi o bucată decupată din fotografia 2 mai jos.

Xiaomi pregăteşte propriul telefon Redmi cu un senzor de gen şi apoi Xiaomi va avea şi unul cu senzor de 108 MP. Mai multe detalii despre senzori am oferit aici şi ţin să vă reamintesc că nu e totul doar despre megapixeli. Automat avem nevoie şi de mai multă putere de procesare pentru a lucra cu aşa imagini uriaşe, plus noi algoritmi şi aş vrea să văd şi ceva obiective noi…

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Citeste stirea completa