0 comments

Cum au ajuns Dragnea și Daea la „Viața satului”? PNL cere CNA și comisiei de etică a TVR să investigheze subiectul

by on 13 mai 2019
 

Liberalii cer CNA și Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum „au ajuns Liviu Dragnea și Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viața Satului””.

„Regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar și prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, afișat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii ”Viața Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afișaj a lipsit. Dragnea și Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

Turcan susține că TVR ar putea primi amendă de zeci de mii de lei.

„Intervențiile în emisiuni radio-TV ale persoanelor care dețin funcții publice și reprezintă un partid aflat în competiție electorală pot fi făcute strict în probleme legate de exercitarea funcției lor. În aceste situații, radiodifuzorii au obligația să ia măsuri pentru asigurarea echidistanței și a pluralismului de opinii. În plus, nu am văzut nicio întrebare din partea moderatorului care să arate respect pentru valori precum ”imparțialitate și echilibru”, a precizat Turcan.