0 comments

Cum e monitorul de gaming OLED Alienware de 55 inci si ce pret are – Dojotech.ro

by on 21 august 2019
 

Unii au aruncat o prima privire asupra noului monitor de gaming OLED al Dell/Alienware de 55 inci si au fost impresionati de aceasta premiera mondiala.

Dupa cum unii stiu, cativa producatori au inceput sa creeze monitoare de gaming mai mari, inclusiv HP/Omen si NVIDIA, dar Alienware duce lucrurile cu un pas mai departe prin folosirea unui ecran OLED (de 55 inci) care are niveluri de negru perfecte si care suporta o gama extinsa de culori.

Monitorul de gaming este dotat cu functii de jocuri, cum ar fi contorul FPS integrat, banda LED RGB (care e compatibila cu centrul de comanda Alienware de la Dell) si un jack pentru casti.

De asemenea, vine cu conectivitate DisplayPort si cu trei porturi HDMI 2.0. Mai mult, exista o telecomanda, ceva neobisnuit pentru monitoarele PC.

120Hz e rata maxima de refresh a acestui monitor de gaming OLED Alienware, iar timpul de raspuns de 0,5ms e impresionant pentru un monitor de gaming atat de mare (55 inci). Am mentionat mai sus ca culoarea si timpul de raspuns sunt excelente, dar, avand in vedere luminozitatea sa de numai 400 NIT, imaginea nu e chiar perfecta.

Este necesara o luminozitatea mai ridicata in conditii de lumina puternica, dar e posibil ca Alienware 55 OLED Gaming Monitor a fost conceput cu presupunerea ca gamerii il vor folosi pentru a juca jocuri in conditii de lumina redusa pentru a evita reflectiile si alte lucruri care pot perturba jocurile.

Avand un pret de 4000 de dolari, intrebarea evidenta e daca ar trebui sa cumperi in schimb un TV OLED de 55 de inci. Adevarul e ca nu prea vei gasi TV-uri cu timp de raspuns atat de redus precum cel de 0,5ms.

De asemenea, multe TV-uri au o structura sub-pixel care determina ca fonturile mici sa fie mai putin lizibile decat pe monitoarele de PC, de gaming sau nu. Asta pentru ca majoritatea TV-urilor sunt concepute sa afiseze continut video, nu continut de computer precum textul si jocurile.

Citeste stirea completa