0 comments

Cum poti incarca telefonul wireless mai repede? ADATA CW0100 este solutia!

by on 27 februarie 2019
 

Producatorii de smartphone-uri dar si de alte dispozitive inteligente au lansat in ultimul timp produse care beneficieaza de o functie interesanta pentru incarcare, cel putin la prima vedere. Nu este vorba despre incarcare pe portul USB Type C, ci discutam despre incarcarea wireless, fara a mai fi necesar sa introducem cablul in telefon sau ceas, fiind sufucienta asezarea pe o suprafata care suporta inductie.

Astfel au luat nastere incarcatoarele wireless, dar in prima perioada de la aparitie, acestea erau mult mai incete decat un incarcator normal de priza, insa producatorii de accesorii au evoluat si ei, astfel aparand pe piata incarcatoare wireless rapide. Acum ne lovim de alta problema, aceste incarcatoare sunt de obicei accesorii care se vand separat si costa destul de mult, insa sunt producatori care au reusit sa realizeze produse accesibile din punct de vedere a pretului. Un incarcator wireless interesant este ADATA CW0100.

Acest incarcator are certificat Qi, aspect care ne garanteaza ca acestta va fi compatibil cu majoritatea produsele care se incarca wireless. CW0100 are o putere de maxim 10W, puterea fiind mai mare decat la majoritatea incarcatoarele care au un pret asemanator. In ultima luna mi-am incarcat telefonul, folosind doar acest incarcator si nu am avut probleme cu el. Telefonul pe care il detin este un iPhone 8 Plus, care desi este limitat la 7.5W pentru incarcarea wireless, acesta nu a avut probleme legate de supraincarcare, deoarece incarcatorul de la ADATA vine cu protectie impotriva supraincarcarii.

Cand alegi un incarcator wireless trebuie sa fi atent la aceste aspecte legate de protectiile pe care ti le ofera, deoarece unele incarcatoare de buget nu beneficieaza de protectie la supraincarcare sau la emiterea de curent cand este detectat un metal. CW0100 vine si cu protectie, care nu permite incarcare altor obiecte din metal care sunt puse pe suprafata cu inductie. Practic aceas suprafata fiind un electromagnet periculos daca puneti anumite obiecte peste el, mai ales daca aveti un card cu functia de contactless.

Incarcatorul a fost conectat la portul USB 3.0 de la calculator, iar in pachet avem un cablu USB cu o lungime de 1m. Pretul pentru acest incarcator este in jur de 100LEI.