0 comments

Cum sa decorezi un brad artificial de Craciun cu panglici

by on 1 august 2022
 

Cand vine vorba de a pune o panglica pe bradul tau de Craciun, designerul de interior Kade Laws sugereaza sa iei in considerare culorile in afara paletei traditionale de sarbatori.

Ea a folosit combinatii de verde-lime, albastru si argint metalic cu mare efect. Rosu, verde si negru sunt o paleta de traditie incercata si adevarata – care aminteste de carourile gasite in decorarea in stil ferma.  Poti obtine un brad artificial de Craciun fabulos cu panglici.

Preferi dulceata din Candy Land? Se  recomanda panglici de culoare roz si portocaliu care pot fi drapate sau aruncate in cascada in brad pentru a semana cu panglici de bomboane. Puteti chiar sa utilizati mai multe optiuni, spune Laws, pentru a crea o adancime de dimensiune in designul arborelui dvs. Am combinat panglica in carouri de Craciun cu o panglica de culoare uni, spune ea. Folosirea unei panglici cu fir cu matase si un alt material stralucitor poate adauga o dimensiune bradului tau.

Darryl Carter, un designer de interior cu sediul in Washington, DC, adopta o abordare mai modernista: el isi aminteste cand a folosit o panglica portocalie din panza  care a cazut in cascada in bradul de Craciun pentru a completa o instalatie de arta de perete – un disc portocaliu mare. Elementele portocalii au adaugat o nota de culoare statement decorului alb, bej si marmorat din casa.

Coordoneaza o tema

Alege panglica in functie de tema bradului tau de Craciun. Cand Sheen a impodiobit un brad, a folosit o panglica de panza pe care a legat-o copacul in mijlocul ornamentelor nautice albastre si a barcilor cu panze albe. Si un brad in tonuri de pietre pretioase este fantastic cu nuante de verde stralucitoare sau panglici de plasa tesute in tot bradul de Craciun cu ornamente stralucitoare de violet si verde care stralucesc in camera. Foloseste tema bradului de Craciun pentru a va inspira si alege o panglica care se coordoneaza cu restul decoratiunii de sarbatori.

Forma bradului

Forma unui brad se numeste „profil”, asa cum se vede cand stai in fata lui. Alege un brad cu profil ingust daca nu ai mult spatiu pe podea; veti avea in continuare o multime de crengi pentru a agata ornamente. Daca spatiul nu este o problema, opteaza pentru un profil complet.

Culoarea bradului

Desigur, verdele este cea mai populara culoare pentru brazii artificiali, dar exista o multime de alte nuante disponibile pentru dvs. daca doriti sa alegeti ceva mai unic. Ia o decizie indrazneata si opteaza pentru un brad in alb de iarna, auriu sampanie, argintiu sau chiar roz dulce.

Acele bradului

Gradul de realism al unui brad este o mare problema in lumea brazilor artificiali. Brazii cu preturi mai mari arata de parca ar fi fost creati de insasi Mama Natura, cu ace care imita textura, culoarea si densitatea celor reale. Brazii mai putin costisitori au un aspect realist, dar intr-o masura mai mica – de exemplu, unii pot avea ramuri reconfigurate pentru a fi mai acomodati pentru ornamentele suspendate.

 

Luminile bradului

Ai o multime de optiuni. Alegeti lumini clare, multicolore sau mixte; LED sau incandescent; becuri in diverse forme, cum ar fi sfesnice. In ceea ce priveste cantitatea, regula industriei este sa atarne cel putin 100 de becuri pe o suprafata de 300 cm, deci un brad de 2.4 m ar trebui sa aiba cel putin 800 de lumini, de exemplu. Daca doriti sa renuntati la munca de a monta singur luminile, cumparati un brad pre-aprins – luminile sunt atasate permanent. Daca doriti sa organizati un spectacol de lumini in casa dvs., obtineti LED-uri care isi schimba culoarea in functie de preferinta dvs.