0 comments

Cum va creste Google si mai mult siguranta fata de aplicatiile daunatoare de pe Play Store – Dojotech.ro

by on 9 noiembrie 2019
 

Compania Google din Statele Unite a sustinut intotdeauna ca propriile sale sisteme de securitate Play Store sunt suficient de puternice pentru a ne mentine in siguranta smartphone-urile impotriva programelor malware si a aplicatiilor daunatoare, dar s-a dovedit din nou si din nou ca nu-i asa.

Drept urmare, pentru a creste siguranta fata de aplicatiile daunatoare de pe Play Store, compania va colabora cu mai multe companii de securitate.

Desi Google Play Store are sisteme care impiedica listarea si descarcarea de catre utilizatori a programelor malware si a aplicatiilor daunatoare pe smartphone, din pacate, nu sunt sisteme perfecte care mentin o siguranta perfecta.

Din cand in cand, apar stiri conform carora aplicatii daunatoare Play Store sunt descarcate de utilizatori pe smartphone-uri. In incercarea de a preveni sa se intample acest lucru, sau cel putin sa reduca sansele de a se intampla, Google a format un parteneriat cu diverse companii de securitate, cum ar fi ESET, Lookout si Zimperium, pentru a crea App Defense Alliance.

Conform Google, obiectivul acestei aliante e de a impiedica softurile daunatoare sa ajunga pe smartphone-urilor utilizatorilor, pentru a creste siguranta. Google spune: “Ca parte a aliantei, integram in sistemele noastre de detectare Google Play Protect motoarele de scanare ale fiecarui partener. Acest lucru va genera noi informatii privind riscul aplicatiei pe masura ce asteapta la coada pentru a fi publicata. Partenerii vor analiza acel set de date si vor actiona ca alte ‘seturi de ochi’ inainte ca o aplicatie sa fie lansata pe Play Store”.

Va functiona oare? Presupunem ca e greu de spus. Dar daca nu ai intalnit pana acum nicio aplicatie daunatoare de smartphone pe Play Store, atunci putem spune ca ceea ce planuieste Google functioneaza. Dar numai timpul va spune cu certitudine.

Citeste stirea completa