0 comments

Cum vrea Apple sa scape de parole – Dojotech.ro

by on 14 februarie 2020
 

Compania Apple din Statele Unite isi doreste un viitor fara parole, asa ca trece la masuri in aceasta privinta. In viitor, utilizatorii Apple se vor autentifica pe site-uri si servicii fara a fi nevoie password-uri.

Autentificarea in serviciile online folosind un nume de utilizator si o parola este norma in ziua de azi. Cu toate acestea, odata cu extinderea hack-urilor online si a breselor de date, astfel de metode de logare nu mai sunt la fel de sigure ca altadata, iar companiile cauta alternative.

In ceea ce priveste Apple, pare ca aceasta companie se indreapta catre un viitor fara parole, avand in vedere ca Apple s-a alaturat Aliantei Fido care acum este unul dintre membrii consiliului de administratie al Allianc.

Apple s-a alaturat mai multor companii de tehnologie importante, cum ar fi Amazon, Arm, Facebook, Google, Intel, Microsoft si Samsung. Pentru cei care nu stiu, Alianta Fido isi propune sa elimine nevoia de parole prin utilizarea de dispozitive de incredere.

Acest lucru e similar cu modul in care a procedat Google, companie care a lansat cheia de securitate Titan care, atunci cand este conectata la un dispozitiv capabil de acces la internet, il autentifica pe utilizator in site-urile si serviciile compatibile.

Asta inseamna ca nu va mai fi nevoie de parole, deoarece vei avea nevoie doar de un dispozitiv de incredere, cum ar fi o cheie de securitate sau chiar smartphone-ul.

Acest lucru va permite utilizatorilor Apple sa fie mai putin predispusi la tentativele de phishing, deoarece nu este nevoie ca utilizatorii sa introduca o parola, ceea ce inseamna ca parolele nu vor mai putea fi furate.

Nu este clar cum intentioneaza Apple sa implementeze aceasta tehnologie in dispozitivele sale viitoare, asa ca va trebui sa asteptam si sa vedem.

Citeste stirea completa