0 comments

Cum vrea Mozilla sa ofere un mod criptat de navigare super privata pentru browserul Firefox – Dojotech.ro

by on 13 mai 2019
 

Cum vrea Mozilla sa ofere un mod criptat de navigare super privata pentru browserul Firefox

Mozilla exploreaza modalitati prin care le poate oferi utilizatorilor browserului Firefox o experienta de navigare privata si criptata care depaseste actuala navigare privata care nu e sigura. In acest scop, compania Mozilla ar putea implementa un nou mod de “navigare super privata” in browserul sau Firefox.

In momentul de fata, majoritatea browserelor importante ofera deja utilizatorilor un mod de navigare privata. Astfel, identitatea lor este mai bine protejata iar istoricul sesiunilor nu va aparea in istoricul de navigare obisnuit.

Cu toate acestea, sunt aceste moduri private suficiente pentru a fi anonim pe internet? Se pare ca nu, pentru ca cei de la compania Mozilla exploreaza acum posibilitatea implementarii unui mod “super privat de navigare” si criptat in viitoarele versiuni ale Firefox.

Cum functioneaza treaba? Ei bine, Mozilla vrea sa implementeze serviciul Tor in browserul Firefox, pentru ca tot traficul de internet sa fie redirectionat si criptat pe serverele Tor.

Conform Mozilla, modul obisnuit de browsing privat inca trimite traficul prin serverele furnizorului de internet sau prin serverele companiei la care lucrezi, ceea ce inseamna ca navigarea nu este la fel de sigura pe cat credeati.

De asemenea, nu va proteja utilizatorii de programe malware precum keyloggerele si spyware-ul, dar Mozilla crede ca utilizatorii vor fi protejati prin implementarea conectivitatii criptate Tor in browserul Firefox.

Dezavantajul este ca redirectionarea traficului prin Tor poate duce la timpi mai ridicati de incarcare a paginilor web in browser sau Firefox. Acesta este motivul pentru care Mozilla exploreaza ideea pentru a vedea daca o poate folosi fara a afecta prea mult viteza de incarcare a paginilor. Ramane de vazut daca va avea succes sau nu, dar pare a avea un potential destul de mare in browserul Firefox.

browser, companie, criptat, Firefox, furnizor de internet, keylogger, Mozilla, navigare privata, pagini web, programe malware, servere, spyware, Tor, trafic

Citeste stirea completa