0 comments

Cumpără cu cap: acest telefon a pierdut 91% din preţ în doar 12 luni – Mobilissimo.ro

by on 18 septembrie 2020
 

E ştiut faptul că telefoanele Apple îşi păstrează binişor valoarea pe parcursul lunilor şi anilor după achiziţie. Poţi să le vinzi la un preţ încă destul de mare după câteva luni. Pe de altă parte nici preţul lor nu prea scade în magazine. În schimb am remarcat în ultimii ani că telefoanele Samsung şi Motorola au pierdut rapid din preţ pe parcursul a 12 luni. Ce telefon s-a devalorizat cel mai rapid până acum ne arată un studiu al celor de la Decluttr.

Devalorizare telefoane

Decluttr este un site care se ocupă cu buyback şi telefoanele recondiţionate. Au analizat tendinţele în rândul publicului şi utilizatorilor săi şi au dedus că actuala generaţie iPhone va pierde 15% din valoarea sa la doar o lună după lansarea lui iPhone 12. iPhone XS şi iPhone XS Max au pierdut 43% şi 42% din valoarea în primele 6 luni. Lucrurile stau mai rău în tabăra Android, unde OnePlus 7 Pro a pierdut 63% din valoare în 6 luni. Acelaşi studiu arată că telefoanele care costă 900 de dolari sau mai mult pierd 51% din valoare în medie în primele 6 luni.

Devalorizare telefoane

În schimb telefoanele cuprinse între 700 şi 899 de dolari pică cu 56% în acelaşi interval de timp. Unităţile de 699 dolari sau mai puţin scad cu 64%. În principiu după 12 luni un iPhone scade cu 51% în valoare şi chiar 67% după 2 ani. Telefoanele Samsung pierd 67% din cotaţie în 12 luni şi 80% în 24 de luni.

Huawei se depreciază cu 70% într-un an şi 81% după 2 ani. Cel mai rău stau modelele OnePlus, cu 72% după un an şi 83% după 2 ani. Recordul absolut îi aparţine lui OnePlus 5, care a picat cu 91% în valoare în doar 12 luni. El este modelul menţionat în titlu. Practic deducem că rentează cel mai mult să aştepţi să cumperi un OnePlus mai târziu (scade prețul mult), în vreme ce iPhone-urile nu prea pierd din valoare.

Atenţie şi la Samsung Galaxy S10 5G, care a pierdut 72% din valoare în 12 luni.


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! 🙂

Citeste stirea completa