0 comments

Dan Barna, într-un mesaj intern, replică pentru Cioloș: „Nu merge așa, când nu îți convine reinventezi partidul… Ne spui sec și arogant: votați sau plec”

by on 3 februarie 2022
 

După ce Dacian Cioloș a venit în fața conducerii partidului propunând un program pentru 2022-2024 care prevede o serie de măsuri prin care practic schimbă raporturile de putere în partid, Dan Barna spune, într-un mesaj intern, că are intenția de a muta decizia partidului în afara forului de conducere ales statutar, potrivit Digi 24. Acesta îl acuză pe președintele USR că îl „incomodează” majoritatea.

„Alegerile noastre de după fuziune ne-au adus în situația în care tu ai câștigat Președinția. Am recunoscut fair rezultatul. În același timp, nu ți-au plăcut rezultatele alegerilor pentru Biroul Național. Am aflat și din presă că majoritatea te incomodează. Am pus asta pe seama perioadei de acomodare. Astă seară am aflat însă că, în opinia ta, nimic nu funcționează, că totul trebuie schimbat. Propui ca partidul să fie condus din afară. Comitete și comisii care organizează partidul, care fac numiri. Cine anume? Nu știm. Practic ne propui golirea de sens a USR și înlocuirea cu comitete și comiții”, a scris Barna, într-un mesaj intern, dezvăluit de Digi 24.

Acesta îi atrage atenția lui Cioloș că oamenii i-au ales ca să colaboreze. ”Nu merge așa, când nu îți convine reinventezi partidul. În afara statutului, în afara democrației. Inventezi în programul tău, pe care ni l-ai pus în față cu un ultimatum, non-probleme. Ne spui sec și arogant: votați sau plec.”, declară fostul președinte al USR.

În programul de 15 pagini pe care l-a prezentat joi seară în sedința conducerii USR, Dacian Cioloș își asumă, dincolo de măsuri care ar trebui să aducă mai multă vizibilitate partidului, și o serie de mutări care practic externalizează decizia care se lua până acum în forurile interne.

Și asta începând chiar cu alegerile, care are trebui organizate de un organism independent. „Nu putem susține politic o reformă electorală profundă, procese electorale curate și bine organizate, dacă nu dăm în primul rând un bun exemplu în felul de organizare, transparență și auditare a proceselor elective interne. Și, așa cum organizarea și buna desfășurare a alegerilor sunt în sarcina unor instituții independente de partidele politice concurente (AEP si BEC), și în alegerile interne avem nevoie de o structură independentă de competitorii politici interni”, se arată în program.