0 comments

Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre

by on 27 iulie 2021
 

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat marţi că relaţia de lucru din coaliţia de guvernare este una funcţională şi că „lucrurile nu sunt roz, dar nu sunt nici negre”, scrie Agerpres.

„Este o relaţie de lucru funcţională (n.r. – în coaliţie), lucrurile nu sunt roz, dar nu sunt nici negre. Sunt lucruri asupra cărora suntem de acord, sunt lucruri asupra cărora dezbatem şi încercăm să găsim soluţii. Nu aş lua şi nici nu o să iau, pentru că am învăţat asta în relativ puţinii ani de politică, declaraţiile din campaniile electorale, aşa cum sunt acum cei doi candidaţi de la PNL, nu trebuie luate foarte în serios din punctul de vedere a ceea ce urmează după. România nu are altă opţiune de guvernare decât această coaliţie USR-PLUS-PNL-UDMR şi pentru anii următori aceasta va fi coaliţia care va guverna această ţară”, a spus Barna cu privire la o declaraţie a premierului Florin Cîţu, care a afirmat că în 2024 PNL va susţine la Primăria Capitalei un candidat liberal.

El a subliniat că în prezent nu există nicio discuţie despre renegocierea ministerelor după congresele PNL şi USR-PLUS.

„Nu există în acest moment nicio discuţie – nici în coaliţie, nici în Guvern – legată de schimbarea de portofolii sau alte subiecte. Avem un protocol foarte clar semnat de cele trei partide. Nu sunt niciun fel de discuţii aici. Vom avea congresele în septembrie. Vom vedea care sunt rezultatele. Mergem mai departe. Stabilitatea Guvernului este o miză foarte importantă pentru România ca să punem la momentul acesta în discuţie orice renunţare, retragere sau alte lucruri”, a afirmat Barna.

Citește și: