0 comments

Dăncilă înaintea CEX: Nu mai sunt probleme cu partenerii ALDE

by on 12 august 2019
 

Social democrații se reunesc luni, în ședința Comitetului Executiv unde vor discuta despre soarta Coaliției PSD-ALDE. Liderii PSD nu vor să cedeze în fața santajului lansat de Tăriceanu și spun că vor merge în continuare cu Viorica Dăncilă drept candidat la prezidențiale. De altfel, înaintea ședinței, președintele PSD, Viorica Dăncilă a declarat că „nu mai sunt probleme cu partenerii de la ALDE”. „Sunt jocurile politice de vară”, a spus liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu referindu-se la declarațiile partenerilor de guvernare.

17.01 Viorica Dăncilă a declarat înaintea ședinței CEX că nu mai sunt probleme cu partenerii de la ALDE.

„Nu se rupe coaliția, este o glumă. Am avut discuții ca doi parteneri de coaliție. Întotdeauna trebuie să existe dialog, negociere”, a declarat premierul Viorica Dăncilă înainte de începerea ședinței Comitetului Executiv al PSD.Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat înaintea Comitetul Executiv că social democrații ”nu au niciun interes să rupă coaliția” de guvernare, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că este în discuții cu ProRomânia pentru o alianță politică.

”Dacă vorbim teoretic, de ipoteze, am putea susține pe oricine, trebuie să fim consecvenți cu hotărările luate. (…) Am putea decide orice, nu avem niciun interes să rupem coaliția”, a răspuns Dumitru Buzatu înainte de ședința Comitetului Executiv al partidului.

În ceea ce privește nemulțumirile pe care ALDE le-ar avea cu privire la rectificarea bugetară, Buzatu a spus ”în general rectificările au această calitate, nemulțumesc pe toată lumea, toți am vrea ca rectificările să fie altfel”.

PSD decide azi soarta coaliției, social-democrații fiind convocați de Viorica Dăncilă pentru a discutata variantele în cazul unei eventuale ieșiri de la guvernare a ALDE. Discuțiile vin în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că este în discuții cu Pro România a lui Victor Ponta pentru o alianță politică. De asemenea, discuțiile vizează și rectificarea bugetară, și pe această temă fiind în dezacord cu ALDE.

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se întrunească la Palatul Parlamentului, începând cu ora 17.00.

Liderii social-democrați nu vor să susțină un candidat comun cu ALDE la prezidențiale și încearcă să o împingă pe Dăncilă în față.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian a declarat vineri că ALDE nu poate să susţină un candidat PSD la alegerile prezidenţiale.

În acest sens, ALDE duce discuții cu cei de la Pro România.