0 comments

Dăncilă, replică pentru Iohannis: Dacă eu ceream demisia șefului DIICOT, era un scandal foarte mare acum

by on 1 octombrie 2019
 

​Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că se folosește electoral de cazul Caracal, comentând că președintele era în concediu la momentul tragediei, iar ea a venit la București și a luat măsuri. În privința șefului DIICOT căruia Iohannis i-a cerut demisia, Dăncilă spune că, în primul rând, e nevoie de o analiză.

„Daca eu făceam acea afirmație (de a cere demisia -n.r.) cred că era un scandal foarte mare acum. Nu cred că trebuie să intervenim în Justiție, trebuia o analiză. E foarte ușor să ceri demisia cuiva. (…) O decizie trebuie luată după ce pe masă ai un raport al evenimentelor”, a declarat, marți, Viorica Dăncilă.

“Ce s-a întâmplat în ultimele zile cu una dintre familiile victimelor de la Caracal este un exemplu de așa nu!. Este extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente, prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate”, a spus Iohannis.

Șeful statului a susținut că DIICOT ar fi trebuit să aducă în ancheta cazului Caracal “un plus de profesionalism și credibilitate”.

“Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef la DIICOT, să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al DIICOT”, a mai spus președintele.