0 comments

Dăncilă, un nou atac la adresa lui Iohannis: Președintele comite un abuz și reinterpretează decizia CCR în cheie electorală

by on 19 septembrie 2019
 

Viorica Dăncilă l-a acuzat, joi, la începutul ședinței de guvern, pe președintele Klaus Iohannis de comiterea unui abuz prin refuzul de a numi miniștrii interimari, afirmând că șeful statul ”reinterpretează decizia Curții Constituționale în cheie electorală”.

Ea a mai spus că președintele Klaus Iohannis nu mare are respect nici pentru constituție, nici pentru români, singura sa miză fiind una electorală.

Dăncilă a mai spus că românii trebuie să știe că prezența în parlament a guvernului, pentru a cere votul pe o nouă formulă, nu are nicio legătură cu numirea miniștrilor interimari, precizând că șeful statului este obligat să facă acest lucru după decizia judecătorilor de la CCR.

”Domnul președinte comite un abuz prin refuzul de a numi miniștrii interimari. Este obișnuit să încalce Constituția, dar a trecut la următorul nivel: reinterpretează în cheie electorală o decizie CCR care este obligatorie pentru toată lumea”, a mai declarat Dăncilă, la debutul ședinței de guvern.