0 comments

De ce e interesant ca iPhone 12 ar folosi modemul 5G X60 – Dojotech.ro

by on 19 iunie 2020
 

Se considera ca smartphone-ul iPhone 12 va fi lansat de compania Apple din Statele Unite in acest an si ca va veni cu capabilitate 5G. Capabilitatea 5G ar fi oferita de modemul 5G X60, ceea ce e interesant.

Conform zvonurilor, smartphone-ul iPhone 12 al Apple va avea suport 5G. Intr-o noua stire, publicatia DigiTimes sustine ca partenerul companiei Apple, TSMC, va incepe productia cipurilor A14 in aceasta luna, ceea ce nu este prea surprinzator.

Dar ceea ce este interesant este informatia ca TSMC va produce si modemul X60 al Qualcomm care isi va gasi calea in Apple iPhone 12. De ce este interesant?

Acest lucru se datoreaza faptului ca, conform zvonurilor anterioare, se credea la scara larga ca Apple va folosi de fapt modemul X55 pentru iPhone 12. X60 a fost lansat mai devreme in acest an si se credea ca smartphone-urile care il vor integra vor fi lansate abia in 2021.

Deci e interesant ca Apple ar folosi noul modem 5G X60 chiar din acest an, pentru iPhone 12. Pentru cei care se intreaba de ce acest modem (X60) conteaza, exista o explicatie.

X50 a fost primul modem 5G al Qualcomm, iar limitarea sa a fost ca se putea conecta doar la o singura retea mmWave sau la o retea sub-6GHz. Succesorul sau, X55, se putea conecta la ambele, dar nu in acelasi timp.

Pe de alta parte, modemul X60 este capabil sa se conecteze la ambele in acelasi timp si sa agrege ambele retele, ceea ce inseamna ca, in teorie, s-ar putea combina fluxurile de date de la diferite frecvente, ceea ce ar putea creste viteza.

X60 se bazeaza pe procesul de 5nm, ceea ce inseamna ca nu numai ca e mai performant decat X50 sau X55, dar e si mai eficient din punct de vedere energetic, ceea ce este important avand in vedere ca 5G va avea o amprenta asupra autonomiei acumulatorului lui Apple iPhone 12.

Citeste stirea completa