0 comments

De ce Google doreste sa ascunda vederii linkul complet al site-urilor in browserul Chrome – Dojotech.ro

by on 16 iunie 2020
 

De ce Google doreste sa ascunda vederii linkul complet al site-urilor in browserul Chrome

Conform unei noi stiri, compania Google din Statele Unite testeaza o noua caracteristica. Compania doreste sa ascunda vederii linkul complet al site-urilor web in bara de adrese a browserului Chrome. Google are o explicatie.

Vrei sa descoperi daca site-ul web pe care il vizitezi este cel corect? O modalitate de a verifica ar fi urmarind linkul in browserul web Chrome. Daca vizitezi un site care se declara a fi cel al bancii tale, dar afiseaza o adresa diferita, asa poti descoperi o escrocherie.

Cu toate acestea, din anumite motive, Google doreste sa ascunda vederii linkul complet. Dupa cum au observat cei de la Android Police, se pare ca Google testeaza o functie in browserul Chrome care va ascunde vederii linkul complet al site-ului in bara de adrese din Chrome.

Asta inseamna ca, atunci cand vei naviga pe un site web, de exemplu acesta pe care esti acum, in loc sa se afiseze linkul complet, va aparea doar “dojotech.ro”.

Desi poate parea ca Google ii expune astfel pe utilizatorii browserului Chrome la escrocheriile phishing, compania din Statele Unite sustine ca-i va tine la distanta de phishing (adica de site-urile false care imita niste site-uri reale).

Intr-o explicatie postata pe Chromium, un dezvoltator scrie: “Credem ca aceasta este o zona problematica importanta de explorat, deoarece phishingul si alte forme de inginerie sociala sunt inca in crestere pe web, iar unele cercetari arata faptul ca modalitatile actuale de afisare a linkului ale browserelor nu sunt niste protectii eficiente”.

Cu toate acestea, in prezent, acesta este doar un test si doar o caracteristica experimentala. Conform dezvoltatorului, daca acea caracteristica nu este eficienta, Google nu o va lansa in mod public in browserul Chrome.

Totusi, daca se considera ca e utila, o va lansa. Dar, chiar si atunci, utilizatorii browserului Google Chrome vor avea optiunea de a o elimina functia de ascundere a linkului complet daca cred ca nu le e utila.

Citeste stirea completa