0 comments

De ce varianta Touch Bar-ului Intel e mai buna decat cea a Apple – Dojotech.ro

by on 31 mai 2019
 

De ce varianta Touch Bar-ul Intel e mai buna decat cea a Apple

Intel a dezvaluit Ambient PC, un laptop concept care arata cum ar fi trebuit sa construiasca Apple Touch Bar-ul de pe MacBook Pro. Compania Intel a venit cu un ecran OLED integrat in notebook si e diferit de Touch Bar-ul companiei Apple. De fapt, e mai bun decat cel Apple.

Cand Apple a prezentat Touch Bar pe laptopurile MacBook Pro, s-a crezut ca este un lucru revolutionar in privinta modului in care ne folosim laptopurile.

Din pacate, multi inca mai prefera in mare parte sa aiba un sir de taste functionale decat un ecran OLED, desi acest lucru nu inseamna ca acel ecran OLED este complet inutil.

Cu toate acestea, la Computex 2019, Intel a pregatit un concept care arata modul in care Apple ar fi trebuit sa implementeze Touch Bar. Denumit Intel Ambient PC, acesta este un concept de laptop in care Intel a integrat un mic ecran OLED pe partea exterioara a notebook-ului, acolo unde capacul se inchide.

Cu acest ecran OLED, utilizatorii vor putea primi informatii suplimentare fara sa fie nevoie sa ridice capacul laptopului. De exemplu, utilizatorii ar putea sa foloseasca ecranul OLED mic pentru a vedea informatii precum urmatoarele intalniri din calendar si mementourile viitoare.

Se pare ca ar putea fi folosit si pentru redarea muzicii. Conceptul prezentat pare, de asemenea, sa integreze asistentul virtual Alexa, utilizatorii putandu-l chema fara sa fie nevoie sa ridice capacul laptopurilor.

Din pacate, acesta este doar un concept al Intel in acest moment si nu este clar daca producatorii au planuri de a integra asa ceva in laptopurile lor. De asemenea, nu este clar cat de util ar fi cu adevarat acel ecran OLED care poate inlocui Touch Bar-ul obisnuit al Apple.

Dar, la prima privire, se poate vedea ca varianta Intel are ceva potential, fata de caracteristica Touch Bar a Apple care nu este in stare de atat de multe.

Alexa, Apple, asistent virtual, buna, capac, Computex 2019, ecran, ecran OLED, Intel, Intel Ambient PC, laptop, MacBook Pro, OLED, producator, redare muzica, Touch Bar, varianta

Citeste stirea completa